» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lélegzetelállító természet és fenséges hegyek jellemzik a Hallstatti-tó partján fekvő Bad Goisern települést.


Bad Goisern festői városa Salzkammergutban található.

Bad Goisern egy festői település Salzkammergutban, amely lenyűgözi a látogatókat. A környék a Hallstatti-tó, a Dachstein és a hallstatti sóbányák otthona. Ezek az UNESCO Világörökség részei, és betekintést nyújtanak a régiót jellemző több ezer éves sóbányászatba.

A régió egyedisége abban rejlik, hogy nincs még egy olyan hely a világon, ahol a bányászat ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan dokumentáltan, és a mai napig folyamatosan működik. Goisern a sóbányászat dicsőséges időszakára tekint vissza, amelyben a sóbányászat ellátóközpont szerepét töltötte be - akár a fa, akár az élelmiszerellátás terén. A protestantizmus jellemezte a várost, és termékeny talajra hullott itt. Régi bibliai csempészutak és titkos templomok tanúskodnak arról, hogy a protestáns hit hogyan talált utat a Belső-Salzkammergutba.

Bad Goisernnek mintegy 7500 lakosa van. A festői táj minden évben sok vendéget hív a környék felfedezésére: számos túraútvonal és hegyi kerékpárút vezet a legszebb panorámákhoz, amelyek közül sokról közvetlenül a Dachstein-gleccserre nyílik kilátás.

Bad Goisern korábban a Goiserer, egy varrott cipőként volt ismert - amelyet a mai napig kézzel készítenek egy goiserni műhelyben. A hegedű- és hangszerkészítés a helyi zenei mesterség fontos képviselői.Tartomány:Oberösterreich
Cím:Bad Goisern
GPS: 47° 38′ 27.22164″, 13° 36′ 59.328″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward