» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Klagenfurt központjában található Karintia Modern Művészetek Múzeuma (Museum Moderner Kunst Kärnten) a kortárs és modern művészetek osztrák és nemzetközi képviselőinek munkáit mutatja be.


A múzeum az úgynevezett "várban", Klagenfurt központjában található. Az épületet 1586-ban a "Bölcsesség és jámborság főiskolája"-ként ("Collegium sapientiae et pietatis") a protestáns nemesek számára építették. A 17. században, a 18. század közepéig a karintiai várgrófok lakóhelye. Az északi front, a várkápolna (bejárat a múzeumon keresztül), valamint a 2.emeleti szint a 18. században épült hozzá. 1933-ban itt alapították meg a "Karintiai Tartományi Galériát".

A vár teljes körű felújítását követően a Modern Művészetek Múzeuma az egykori Karintiai Tartományi Képtár kibővített helyiségeiben kapott helyett.

Karintia tartományi gyűjteménye a 19., 20. és 21. század osztrák és nemzetközi művészeinek mintegy 5000 képzőművészeti alkotását és egyéb munkáját foglalja magában. A múzeum a karintiai művészek munkásságát a nemzetközi viszonylatban betöltött művészettörténeti szerepüket figyelembe véve dokumentálja.Tartomány:Karintia
Település:Klagenfurt
Cím:9020 Klagenfurt, Burggasse 8
Honlap: http://www.mmkk.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward