» Ausztria

» Ausztria » » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A salzkammerguti élménykártyával akár 30%-ot is spórolhat az, aki május 1. és október 31. között a régióba látogat. Mindössze 4,9 euróért a Salzkammergut tóvidék 130 attrakciójára és látnivalójára kínál kedvezményt.A kártya megvásárolható a turizmusirodákban és az információs pontokon.

A Salzkammergut varázslatos vidéke 76 tavával és a Traun folyóval Ausztria legváltozatosabb és legérdekesebb régiói közé tartozik. A hegyek és tavak lenyűgöző birodalmát nyugatról a Fuschlsee, keletről az Almtal, északról az Attergau, délről pedig a Dachstein fejedelmi hegyvonulata határolja. A táj jelenlegi képét a jégkorszaki Dachsteingleccser alakította ki, amely visszahúzódása során tavak és lápok sokaságát hagyta maga mögött. A Dachstein mellett a Toten Gebirge, a Sengsengebirge és a Höllengebirge mészkővonulatai gondoskodnak a különleges alpesi kulisszáról. A romantikus vidék mindig is nagy hatással volt a művészekre: olyan nagyságok pihentek itt és gyűjtöttek közben ihletet, mint Gustav Klimt, Gustav Mahler, Hugo von Hoffmannstahl, Christian Ludwig Attersee, Klaus Maria Brandauer vagy Barbara Frischmuth.

A Dachstein-Salzkammergut régió, a világörökséghez tartozó Hallstatt, Dachstein Salzkammergut (részletek), az Ausseerland- Salzkammergut vidék (részletek), a Wolfgangsee üdülőrégió (részletek), az Almtal (részletek), a Traunsee (részletek), az Attersee (részletek) , az Attergau vidék (részletek), a Mondsee-Irrsee és MonseeLand (részletek), Bad Ischl (részletek) és a Fuschlsee (részletek) mind-mind a Habsburg császári ház kedvelt nyári üdülőhelyei közé tartoztak.

A Salzkammergut varázslatos vidéke egyedülállóan sok élményt tartogat az üdülővendégek számára. Ezeket a kalandokat a legegyszerűbben a Salzkammergut élménykártyával fedezhetik fel a régióba látogatók. A mindössze 4,90 eurórért megvásárolható különleges élménykártyával 130 csodás attrakció tekinthető meg 30 százalékos kedvezménnyel.

A kártyához jár a látnivalókat bemutató részletes útikönyv is, amellyel könnyedén megtervezhetőek a kirándulások. Az élménykártyával kedvezmények vehetőek igénybe például a Bad Ischlben található Császárvillában, a Schafberg hegyi vasúton, a salzkammerguti tavakon közlekedő sétahajókon, a Dachstein-barlangokban, a látványsóbányákban vagy a Cumberland Vadasparkban is. A Hohensalzburg erődítményben, a régió hegyi felvonóinál és az alpesi panorámautakon is érdemes felmutatni a Salzkammergut élménykártyát. Még az ÖBB (Osztrák Állami Vasutak) vonatokon is kedvezményesen utazhatnak a vendégek Attnang-Puchheim és Stinach-Irdning között, például egy Gmundenből Ischlbe vagy Obertauernbe tett látogatás esetén.

Az élménykártya beszerezhető a régióban található turisztikai irodákban, valamint számos szálláshelyen és partnercégnél.

A kártya érvényessége: május 1.-október 31. A kiállítás dátumától kezdve 21 napig használható. A kártya 15 éves kortól kapható, mivel a kisebb gyerekek számára ingyenesen látogathatóak a programok.


Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward