» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Annecy-tó a harmadik legnagyobb tó Franciaországban, Európa legtisztább tava és szépségben sem utolsó.


Az Annecy-tó a Francia Alpokban található, Franciaország második legnagyobb gleccser származású tava. A tó 18 ezer éve jött létre, amikor egy alpesi gleccser elolvadt a területen. A tó vizének megóvása 1957-től kezdődött. A védelemnek köszönhetően ma az Annecy-tó Európa legtisztább tava!

A tó és az azt körülvevő hegyek alpesi hangulatot árasztanak, miközben igazából maga a tó 447 méter magasságban található. Átlagos mélysége 41 m, legmélyebb pontja 82 m. 14,6 km hosszú és 3,2 km széles.

Az Annecy-tó egy igazi természeti kincs, mely változatos szabadtéri kalandokat kínál túraútvonalakkal, sportolási lehetőségekkel (vízisí, wakeboard, wakesurf, kitesurf, kenu, vitorlázás). Kerékpárút vezet a partján.

Annecy-t gyakran nevezik "Az Alpok Velencéjének". A várost csatornák szelik át, melyek egyedülálló bájt kölcsönöznek neki.

Annecy városában érdemes a helyi termékeket is megkóstolni, melyek igazi ínyenc élményeket nyújtanak: a Reblochon sajt és a Tome des Bauge a közelben található vidékek termékei. A tónak köszönhetően pedig olyan halakat is megkóstolhatunk, mint pl. a Coregonus fera (Féra) vagy a Vitéz Szemling (Omble Chevalier). 

Hajókázás:

A hajó a tó összes településén megáll (Veyrier du Lac, Menthon St Bernard, Talloires, Doussard, Saint Jorioz, and Sevrier, Annecy).

5 hajó jár a falvak közt: La Belle Etoile (Szépcsillag), Le Savoie, L'Allobroge, Le Cygne (Hattyú) and MS Libellule (Szitakötő).Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Település:Annecy
Cím:Lac d'Annecy
GPS: 45° 51′ 58.84002″, 6° 9′ 55.21007″
Honlap: http://www.annecy-croisieres.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward