» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Annecy a Lac d'Annecy, azaz, az Annecy-i tó partján fekszik. Gyakran nevezik "Savoie Velencéjének", vagy az "Alpok gyöngyszemének".


Az "Alpok Velencéjének” is hívják - a sok csatornának köszönhetően, amelyek a népszerű klimatikus gyógyhelyet szelik át. Az Annecy a francia Alpokban az azonos nevű Lac d'Annecy partján található, és 2012-ben "az év alpesi városának" választották. Történelmi kőházak, pasztell színű homlokzatok tükröződnek a Thiou folyóban, a Vieille Ville óváros szűk utcáin. 

A várost a 10. század alapították a genfi grófok, legnevezetesebb lakója talán Jean-Jacques Rousseau volt.

LÁTNIVALÓK

Az Annecy-tó Európa legtisztább tava, amin természetesen sétahajózásra is van lehetőség. (részletek)

Palais de l'Isle. A folyó közepén fekszik a "Palais de L'Isle" középkori kastély, amely Annecy egyik nevezetességének számít. Az épületet alakja miatt kőgályának is nevezik. Használata változatos volt: gyakran használták börtönként, a palota volt bíróság, kaszárnya, raktár vagy öregek otthona is. Ma az épületben múzeum működik. (részletek)

Annecy vár. A jó kilátás miatt érdemes felkeresni a Castle d'Annecy-t, amely szintén a város fölé magasodik. Itt található a XII. századból származó királyné tornya, és remek kilátás nyílik a város történelmi negyedére. (részletek)

Musée de la Cloche, azaz harang múzeum. A város a Paccard öntöde székhelye, a múzeum annak történetét mutatja be. (részletek)

Chateau de Menthon-Saint-Bernard, a kastély, amelyről Walt Disney Csipkerózsika várát mintázta. (részletek)

Basilique de la Visitation: A városnézés jó kiindulópontja lehet a Basilique de la Visitation, amely egyben remek kilátópont is. A vizitációs rend első temploma. Az első főnökasszonyt, Jeanne de Chantal-t és Szent Ferencet is itt avatták szentté, valamint sírjuk is itt található.

Église Saint-Francois-de-Sales: Szalézi Szent Ferenc temploma, aki Annecy püspöke volt 1602-től 1622-ig, és a vizitációs apácarendet is ő alapította.

Cathédrale Saint-Pierre: Szent-Péter katedrális, a kórusában régen Jean-Jacques Rousseau is fuvolázott. Az épület, amelyet érdemes megnézni, a 16. századból származik, és reneszánsz stílusban épült. A főbejárat a Rue Jean Jacques Rousseau-n található. Az ajtó felett egy nagy ólomüveg rozettát találunk, amely színesen megvilágítja a belső teret.

Ancienn Palais Épiscopal: A püspöki palota helyén Madame de Warens, Rousseau pártfogójának háza állt.

Église St-Maurice: Annecy legrégebbi temploma, 1422-ben építették a domonkosok. Falát 15. és 16. századi festmények díszítik. A templom fő látnivalói közé tartozik a 18. századi szószék is.

Pont des Amours: A város egyik legfontosabb látnivalója az úgynevezett Pons des Amours. A romantikus "szerelmesek gyaloghídja" a tóba torkolló Thiou folyón ível át. A legenda szerint aki átmegy rajta, hamarosan megfogja találni igaz szerelmét.

Jardin de l'Europe: az Annecy-tó partján szép park, a szélén található az 1855-ben épült Városháza. Az erdős természetvédelmi park közvetlenül a tó partján található, és nyáron árnyas fák alatt sétálásra és piknikezésre invitálja a látogatókat.

Basilique St-Joseph-des-Fis: bencés templom.

Rue Royal: Annecy vásárló utcája.

Rue Sainte-Claire: romantikus 18. századi boltíves utca.

Események

Az alpesi városban egész évben különböző rendezvények zajlanak. Annecy például évente megrendezi a velencei karnevál adaptációját. A "Carneval Vénitien" igazi jelmezes látványossággá változtatja a várost.

Augusztus első szombatján rendezik meg a legendás tófesztivált, a Fête du Lac-ot, amelyre minden évben közel 200 000 néző érkezik, hogy megcsodálhassa Európa legnagyobb tűzijátékát.

Szeptember végén/október elején kerül sor a hagyományos "Retour des Alpages" elnevezésű rendezvényre. Szarvasmarhacsordák, táncosok és zenészek vonulnak végig Annecy utcáin.

 Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Település:Annecy
GPS: 45° 53′ 57.2892″, 6° 7′ 45.7824″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward