» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Aiguille du Midi a Mont Blanc legmagasabb látogatók által elérhető pontja 3842 méter magasságban, ahol egy a mélység fölé kinyúló, átlátszó padlójú üvegdobozból csodálható meg a Mont Blanc.


A kilátó érdekessége, hogy minden oldala és az alja is üvegből készült, semmi sem akadályozza a látványt.

Franciául „Pas dans le vide”, angolul „Step into the Void” névre keresztelt üvegkalitka (magyarul talán „Lépj be az ürességbe”) három oldalfala, mennyezete és alja is 12 mm vastag üvegből készült. Alattunk csak az 1035 méteres mélység tátong. Az építmény állítólag ellenáll a 220 km/órás szélnek is.

A kilátó a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson található, ahová 20 perces utazással lehet feljutni. A látogatók egy papucsot kapnak, hogy ne csússzanak el az üvegpadlón, valamint így lehetőség szerint kíméljék a padló üvegét. Ez az a pont, ahol normál turista legközelebb juthat az Alpok legmagasabb csúcsához (Mont Blanc).

Felvonó: részletek

 

Közel 70 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1955-ben nyitották meg a Chamonix-tól délre fekvő "Télépherique de l'Aiguille du Midi"-t, amely azóta (1991-ben volt egy általános felújítás) a világ minden tájáról közel hozza az embereket a Mont Blanc csúcsához.

A hihetetlenül magasan, 3777 méteres tengerszint feletti magasságban lévő hegyi állomásával a drótkötélpálya még mindig Európa második legmagasabb drótkötélpályája, és a francia Alpok egyik leglátogatottabb látványossága. A középső és a felső állomás közötti kötélpálya is látványos, kilométereken át vezet az 1467 m magasan fekvő csúcsig.

 

A magashegység Chamonix-ból 20 perc alatt elérhető felvonóval. A menettérti jegy 73 euróba kerül. A lefelé vezető út állomása egy párkányon található, és egy híd köti össze a fő sziklával, így remek képeslapmotívum.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Település:Chamonix
Cím:Aiguille du Midi
GPS: 45° 52′ 43.34772″, 6° 53′ 14.667″
Honlap: http://www.chamonix.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward