Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Aguille du Midi

#Francia Alpok     #hegy és csúcs     #kilátó    

Az Aiguille du Midi a Mont Blanc legmagasabb látogatók által elérhető pontja 3842 méter magasságban, ahol egy a mélység fölé kinyúló, átlátszó padlójú üvegdobozból csodálható meg a Mont Blanc.

Eckmühl világítótorony

#kilátó    

A Penmarc'h félsziget számos tengerésznek okozott rémálmokat és az évszázadok során nagyon sok hajós vesztette itt életét. Éppen ezért több világítotrony is épült a szirtre, de az Eckmühl mellett eltörpül az összes.

Eiffel-torony

#kilátó     #műemlék     #Párizs    

Párizs és Franciaország jelképe a 324 méter magas torony, amely építésekor a világ legmagasabb építményének számított. Évente hozzávetőleg hétmillióan keresik fel, és ezzel a világ leglátogatottabb fizetős műemléke.

Kilátó a Pic du Midi de Bigorre-on

#csillagászat     #hegy és csúcs     #kilátó    

A Pireneusok láncolatát fenségesen uralja 2.877 m-es magasságban a Pic du Midi de Bigorre kilátója, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a hegyekre és a távoli galaxisokra!

La Canche világítótorony

#kilátó    

A La Canche világítótornyot Louis Quételart tervezte 1952-ben. Az 57 méter magas torony zseniális építészeti gyöngyszem, a teteje 274 lépcső vezet.

Le Phare du Cap Ferret / Cap Ferret-i világítótorony

#kilátó    

A világítótorony tetejére csodálatos kilátás nyílik, szép időben akár 50 km-re is ellátni.

Observatoire de Sainte Cécile/kilátó

#kilátó    

A 25 méter magas kilátóban Arachon történelmi belvárosát csodálhatjuk meg fentről, háttérben a tengerrel.

Strasbourg-i katedrális

#Elzász     #kilátó     #műemlék     #templom és kolostor    

227 évig, 1647-től 1874-ig ez volt a világ legmagasabb építménye, amikor a hamburgi St. Nikolai templom túlszárnyalta. Ma a világ hatodik legmagasabb temploma, és a legmagasabb teljesen megmaradt középkori épület.

Tour Magne

#kilátó     #műemlék    

A Tour Mange az Augustus által építetett erőd utolós maradványa. A város legmagasabb pontján áll, a Mont Cavalier-n, egész Nimes látszik a tetejéről.

Régióválasztó