» Franciaország

» Franciaország » Bourgogne-Franche-Comté


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Besancon Franche-Comté régió fővárosa, 123.000 lakója van, a Bisontin-nok. A város Doubs megyében található, ahonnan a vin jaune bor származik.


A Saint-Jean katedrálist (részletek) a Karolingok építették 825-ben. A sok módosításnak köszönhetően keveredik benne a román, a gótikus, és a barokk stílus. A 18. században Jean-Jacques Rousseau is járt itt. 19. századi asztronómiai órája mutatja a bolygók állását, az időt, a csillagépeket, az apály és dagály idejét, a dátumot, a holdállását és a napnyugta és napkelte időpontját. Két és fél évig készítette egy beauvais-i mester, Auguste-Lucien Vérité.

A Citadella alapterülete 11 hektár, 1668 és 1711 közt építették. 2008 óta az UNESCO világörökség tagja. Lenyűgöző kilátás nyílik innen a Doubs folyóra és az óvárosra.

A Doubs folyó partján a hosszú sétány, a Promenade Micaud az 1830-as években épült, mára a város egyik legzöldebb része az angol parkkal. A Fekete Kaput Marcus Aurelius császár építette, a város déli bejárata volt.

Besancon-ban született Victor Hugo 1802. február 26-án.

Specialitásai a comté és a cancoillette sajtok, a Jura borok és a kakas borral és kucsmagombával.Tartomány:Bourgogne-Franche-Comté
Település:Besancon
GPS: 47° 14′ 20.76508″, 6° 1′ 20.03884″
Honlap: http://www.besancon.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward