» Franciaország

» Franciaország » Occitanie » Pireneusok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Pireneusok láncolatát fenségesen uralja 2.877 m-es magasságban a Pic du Midi de Bigorre kilátója, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a hegyekre és a távoli galaxisokra!


Nagyon népszerű a turisták körében, naponta átlagosan háromezren látogatják. Nem is csoda, hiszen a Pireneusok hegyláncolatának több mint 25 háromezres hegyét lehet látni. Tiszta időben még Biarritz világítótornyát is észre lehet venni.

De a Pic du Midi nemcsak a természeti szépségei és panorámája miatt ér meg egy kirándulást. Híres obszervatóriuma 1880 óta a világegyetem tanulmányozásának szolgálatában csillagvizsgáló és kutató központként működik. A csillagvizsgáló egy része látogatható, amely lehetővé teszi, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a csillagászat nagy kalandjába és a tudományos kutatók mindennapi életébe.

Az obszervatórium Franciaország legnagyobb tükörteleszkópjával rendelkezik. 1958-tól a francia Pic du Midi csillagvizsgálóban készített több tízezer holdfelvétel jelentősen hozzájárult a NASA Hold-programjának előkészítéséhez.

A naplemente és a távoli galaxisokban tett kirándulás után az élménymaximalisták akár a hegycsúcson is éjszakázhatnak. 2001 óta a kilátó kabinos felvonóval is megközelíthető.Tartomány:Occitanie
Cím:Pic du Midi
GPS: 42° 56′ 12.741″, 0° 8′ 27.93192″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward