» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Helmut-Zilk-Park 70 ezer négyzetméteres zöldterületén van virágos rét, több mint ötszáz fa, kutyafuttató, közösségi kert valamint játszótér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.


Bécs új pályaudvara, a Budapestről érkező és oda közlekedő RailJeteket is fogadó Hauptbahnhof tőszomszédságában található a Helmut-Zilk-Park. Így akár az is beugorhat egy kis ejtőzésre, akinek van egy kis ideje a vonatindulásig, és boltok helyett inkább egy kis zöldre vágyik.

A park szíve egy hatalmas füves terület, ahol éppúgy lehet piknikezni vagy heverészni, mint labdázni vagy futkározni. A füves részt egy díszfákkal végigültetett sétány öleli körbe, a fafajtákat úgy válogatták össze, hogy ne csak tavasszal, de nyáron is virágözön fogadja a látogatókat.

A hatalmas, a természetközeliséget szem előtt tartó és ökológiai szempontok szerint létesített parkban 520 facsemetét ültettek el. A füves részeket, a gyermek- és felnőtt játszóteret tágas sétányok kötik össze a környező lakónegyed, a Sonnwendviertel épületeivel és a pályaudvarral.

A park 17 ezer négyzetméteres részén kutyafuttató is helyet kapott. A több mint 540 négyzetméteres területen a kétlábúakra is gondoltak: ivókút, padok és asztalok állnak a rendelkezésükre, a blökiket pedig itatók és külön kialakított pisilőhelyek várják.

Szintén ebben a parkrészben található a Sonnwendgarten nevű 870 négyzetméteres közösségi kert, ahol a helyiek 70 ágyásban termelhetnek paprikát, paradicsomot – vagy amit szeretnének.

A 70 ezer négyzetméteres zöldterület a névadója, Bécs egykori polgármesterének, Helmut Zilknek a 90. születésnapjára készült el teljesen. Zilk 1984 és 1994 között volt az osztrák főváros első embere. 

 Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Helmut-Zilk-Park
GPS: 48° 10′ 46.71984″, 16° 23′ 2.55156″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward