» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bécsben, a Domgasse 5. szám alatt található nagypolgári házban lévő akás Mozart egyetlen olyan lakása, mely mind a mai napig fennmaradt. 6-12 éves gyerekeknek MAGYAR nyelvű audio-guide vezetés!


A bécsi Mozart-ház Mozart történelmi lakásának bemutatásával mesél a zene géniuszának életéről és tevékenységéről.

A zeneszerző 1784-től 1787-ig lakott ebben a valósággal nagypolgári házban, melyben négy szoba, két fürdő szoba, és egy konyha volt. Ez volt a legnagyobb és legdrágább lakás, mely valaha Mozart tulajdonában volt. Itt több mint két és fél, munkával teli évet töltött 1784-től 1787-ig. Mozart tulajdonából származó, eredeti bútorok nem maradtak fenn. Így tehát a látogatók fantáziájára bízzák az üres szobák megtöltését: hogy miként élt és dolgozott Mozart ezekben a szobákban? Hogy mi történt itt? Mozart lakása hangos, nyugtalan hely volt. Koncertektől és biliárdestektől, csecsemősírástól és kutyaugatástól volt hangos. A kiállítás nyomkeresésre invitál, anélkül hogy autentikusnak ható darabokkal akarná utánozni az eredeti lakást.

A bécsi Mozart-ház három kiállítási szinten jeleníti meg a zene géniuszának életét és tevékenységét. Mozart egykori, a Bécsi Városi Múzeum által adaptált lakásán felül a zeneszerző korának és legfontosabb műveinek bemutatása várja a látogatót. A középpontban Mozart Bécsben eltöltött évei állnak, melyekben alkotóerejének legteljében volt.

3. emelet: Bécs Mozart idejében

A látogató az épület harmadik emeletén kezdi meg sétáját, ahol megismerheti Mozart bécsi életének különféle mozzanatait, hogy hol élt, hol lépett fel, kik voltak a barátai, pártfogói, szabadkőműves kapcsolatai, játékszenvedélyét és még sok más vonatkozásait.

2.emelet: Mozart zenei világa

A második emeleti tárlat mindenekelött Mozarttal mint operaszerzővel foglalkozik. A leghíresebb operák és a Requiem állnak a középpontban. A második emeleten található prezentáció első sorban Mozarttal mint operaszerzővel foglalkozik, mindenekelött a három nagy opera, a "Le nozze di Figaro" és a "Don Giovanni" jegyében. A zenei környezettel, zeneszerző barátaival és riválisaival folytatott viaskodása éppúgy nem hiányozhat, mint legutolsó nagy művének, a Requiem-nek az ismertetése sem. A "Varázsfuvola-részleget" olyan multimédia berendezés uralja, mely bemutatja, hogy Mozart nem az országé vagy a városé, hanem az egész világé.

1. emelet: Mozart-lakás

Mozart egykori lakásának első emeletén, valósággal a ház szívében, az a két és fél év áll a középpontban, melyet a művész itt töltött el.

6 és 12 év közötti gyerekeknek szóló audioguide tárlatvezetés magyar nyelven! Lehetővé teszi a család számára, hogy együttes erővel derítse fel Mozart életét és művét.

Belépő (2017): Teljes árú 11 euró, diák 9 euró, gyermekek 19 éves korig 4,50 euró. Családi jegy (2 felnőtt + maximum 3 gyerek) 24 euró.

A felnőtteknek és gyerekeknek szóló audió-kalauz az árban benne van.

Kombinált jegy, mely a Haus der Musik-ba is érvényes 18 euró.

Legutolsó frissítés: 2017. január

 Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Domgasse 5
GPS: 48° 12′ 29.3724″, 16° 22′ 29.53416″
Honlap: http://www.mozarthausvienna.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward