» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs csatornarendszere, amelyet az 1949-es "A harmadik ember" című angol krimiből is ismerhetünk, tavasszal és nyáron turisták számára is látogatható.


Az érdeklődők felkereshetik a hajdani filmforgatás helyszíneinek egy részét a bécsi csatornarendszerben "A harmadik ember-túra" keretében.

A "A harmadik ember túra" a csatornában évente mintegy 19 000 látogatót vonz a világ minden tájáról.

A "Die Dritte Mann Tour" csatornanéző túra 45 perces, vezetett séta.

A túra a Karlsplatzon található Esperanto Parkban, a Café Museummal szemben indul. A bejáratot egy túlméretezett piros betoncsatorna rács jelzi, amelyen messziről láthatóak a "3rd Man Tour" feliratú, kivilágított betűk. A vezetők 50 percen keresztül izgalmas történetekkel és meghökkentő tényekkel kalauzolnak végig a mai modern csatornarendszeren a történelmi falak között.

A vezetett túrák május 2. és október 31. között, csütörtöktől vasárnapig, 10:00 és 20:00 óra között vehetők igénybe. A túrák óránként, minden órában zajlanak, az utolsó túra 19:00 órakor kezdődik. A nagy kereslet miatt a foglalás erősen ajánlott. A kívánt időpont kényelmesen foglalható a www.drittemanntour.at oldalon keresztül. Az angol nyelvű túrák 15 órakor és előzetes bejelentkezés alapján zajlanak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csatorna látogatásához legalább 12 évesnek kell lennie!

A csatornától az óriáskerékig

Azt a jelenetet, amelyben Holly Martins először beszél a halottnak hitt Harry Lime-mal, az 1947-ben újra üzembe helyezett bécsi nevezetességen forgatták. A csatornatúra látogatói minden jegy mellé egy kedvezményes utalványt kapnak az óriáskeréken való utazásra. Így 13,50 euró helyett csak 12,00 eurót kell fizetni ezért a felejthetetlen élményért magasan Bécs háztetői felett.

Die dritte Mann

Graham Greene és Carol Reed Oscar-díjas kultikus filmje, A harmadik ember című angol thriller Bécsben játszódik a második világháború után. A filmet Orson Welles főszereplésével 1949-ben, a még megszállás alatt álló osztrák fővárosban forgatták.

A filmben Holly Martins (Joseph Cotten) amerikai író elhunyt barátja, Harry Lime (Orson Welles) nyomába ered a háború utáni Bécsben, és kénytelen megállapítani, hogy a férfit valószínűleg meggyilkolták, sőt a saját élete is veszélyben forog.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Karlsplatz
GPS: 48° 12′ 1.12716″, 16° 22′ 10.67884″
Honlap: http://www.drittemanntour.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward