» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Salföld látnivalói.


Salföldi Major

A Salföldi majorban őshonos magyar háziállatokat láthatnak az érdeklődők, illetve a régi paraszti biogazdálkodással is
megismerkedhetnek.

Salföld a Káli-medence aprócska ékszerfaluja, ahol a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 1997-ben hozta létre a Salföldi Majort, hogy a működő gazdasági életet, illetve annak őshonos háziállatfajtáit bemutassa. Az ide érkező kicsikre és nagyokra játszótér, állatsimogató, lovaglási, lovaskocsikázási lehetőségek várnak. A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközei, valamint a szekér és kocsi gyűjteményük a múltba repíthetnek vissza; míg a fűszer-és gyógynövénykertje illatokkal kápráztathatnak el minket. Mindeközben az Absztrakt valóság című állandó fotókiállításuk a pillangók makrórészeivel bírnak csodálkozásra, míg kulináris élvezeteinkért a büfé házi finomságai felelnek. 

2022-ben megújult a Salföldi Major fogadóépülete, a nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, interaktív hangos táblákat telepítettek, új játékelemekkel bővítették a játszóteret, megújult az állatsimogató és az állatkennelek.

Pálos kolostorom

A kolostorrom a Balaton-felvidéken, félórányi gyalogútra fekszik Salföld falu határától.

Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház 

2022-ben megnyílt a salföldi Káli Kövek Alkotó- és Rendezvényház. A komplexum a jövőben az egész térség kulturális felemelkedését szolgálja majd. Az évtizedek óta használaton kívüli salföldi egyházi iskola romjain épült a kulturális központ. Az épületegyüttesben rendezvénytér, étterem és az alkotók fogadására alkalmas szállás kapott helyet, illetve szabadtéri színpad is áll a fellépők rendelkezésére. Tartomány:Veszprém
Cím:Salföld
GPS: 46° 50′ 2.3838″, 17° 33′ 0.48924″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward