» Magyarország

» Magyarország » Veszprém » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kővágóörs kivételesen szép természeti környezetben fekszik.


A település kivételes táji környezetben, északról a Káli medence feltáruló csodálatos látványával, a kertek aljában kutakkal, forrásokkal, egyedülálló geológiai adottsággal a Külső és Belső Kőtengerrel, távolabb keleti irányban a Kis Hegyestűvel, déli irányból a Fülöp-hegy és a környező hegyek látványával, őstölgyes erdővel rendkívüli adottság.

Az itt fekvő kővágóörsi kőtenger számos kirándulót vonz évről évre.

Kornyi-tó és az Emberi komédia

A Káli-medence közepén, Kővágóörstől északra fekszik a Kornyi-tó, amelyet a Theodora tanösvényt követve tudunk körbesétálni. A karsztforrások és csapadékvíz által táplált állóvíz nádasokkal, réttel körülölelt vidékét több mint 100 madárfaj – köztük a nemes kócsag is – választja évről-évre fészkelőhelyéül. E igazi vízimadár-paradicsomot a mellette lévő dombról 2–3 magas mészkő szobrok pásztázzák. Veszprémi Imre 1986-ban készítette acélcsövekből és mészkőből álló nem mindennapi alkotását, az Emberi komédia nevű szoborcsoportot, ahonnan varázslatos kilátás tárul elénk a Káli-medencére.

Ecsérpusztai templomrom

Az ecsérpusztai (vagy ecséri) műemlék templomrom egy 12-13. században román stílusban épült templom maradványa Révfülöp mellett, Kővágóörs közigazgatási területén. A háromhajós, íves szentélyű, sekrestyével és csontházzal kiegészített, 13. századi templomrom, az Árpád-kori építészetünk egyik jelentős emléke.Tartomány:Veszprém
Cím:Kővágóörs
GPS: 46° 50′ 18.60738″, 17° 36′ 0.14213″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward