» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Új modern művészeti múzeum Bécsben: 2500 négyzetméteres kiállítótér, ötezer képzőművész több mint 60 ezer alkotása.


Az Albertina Modern múzeumot Hans Peter Haselteiner iparmágnás alapítványának 57 millió eurós támogatása segítségével hozták létre. A 76 éves Haselsteiner, a Strabag építőipari vállalat egykori vezetője a bécsi Karlsplatzon lévő Künstlerhaus épülete felújításának költségeit finanszírozta.

A történelmi épület 1868-ban szintén galériaként nyitotta meg kapuit. A Künstlerhaus épületének felújítása, kibővítése és modernizálása három évig tartott.

Itt kapott helyet a 2018-ban az Albertinának adományozott Essl-gyűjtemény, benne Cindy Sherman, Georg Baselitz és Alex Katz alkotásaival. Karlheinz Essl osztrák műgyűjtő gyűjteményének mintegy 90 millió euró (29 milliárd forint) értékű részét ajándékozta az Albertinának, a háború utáni osztrák művészet 1323 művét.

Az Albertina Modern a modern, a posztmodern és a kortárs művészet széles skáláját mutatja be. A múzeumban látható alkotásokat olyan meghatározó osztrák művészek készítették, mint Hermann Nitsch, Maria Lassnig és Valie Export, valamint Friedensreich Hundertwasser, Christian Ludwig Attersee és Gottfried Helnwein.

Emellett az Albertina Modern hangsúlyt helyez a 20. századtól napjainkig alkotó nemzetközi művészekre is. Andy Warhol és Roy Lichtenstein popart művei éppúgy helyet kapnak a múzeumban, mint Damien Hirst, Jonathan Meese és Anselm Kiefer alkotásai. Összességében Bécs legújabb művészeti hotspotja több mint 60 000 műalkotást mutat be közel 5000 művésztől.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Karlsplatz 5
GPS: 48° 12′ 2.63826″, 16° 22′ 18.52993″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward