» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Modern képzőművészeti kiállítások mellett Friedensreich Hundertwasser életművét is megismerhetjük.


Színes felületek és görbe vonalak az egyenes helyett. Egy szokványosnak semmi esetre sem mondható ház. Ez a Bécsi Művészetek Háza.

A Bécs harmadik kerületében található, korábbi fabútorgyár (Thonet) magán hordozza Friedensreich Hundertwasser kézjegyét: az eredetileg egyszerű, feltűnés nélküli épületet üvegből, fémből, téglából, fából és kerámiából készült szabálytalan és színes elemek díszítik.

A mintegy 4000 négyzetméteres kiállítási felületen található a világ egyetlen, kizárólag Hundertwasser munkásságának szentelt állandó kiállítása: az érdeklődők megismerhetik filozófiáját, hatását a festészetre, a grafikákra, az ökológiára és az építészetre, fiatalkori alkotásait, valamint különböző maketteket a már megvalósított, illetve a tervezett projektjeiről.

2023. június 1-jével új korszak kezdődik a múzeum történetében. Rövid időre bezárnak, hogy teljes egészében korszerűsítsék a fűtési rendszert, amelyet geotermikus energiával fognak táplálni, és megújítják művész életművét bemutató állandó tárlatukat is. 2024-ben egy még tudatosabb és fenntarthatóbb Hundertwasser múzeum nyílik meg a Bécsbe látogatók számára.

2024 márciusától újra látogatható a Hundertwasser Múzeum

Bő fél éves felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet környezet- és látogatóbaráttá alakították és felfrissítették az állandó tárlatot is.

Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeum 2023 júniusában zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A csupán néhány hónapig tartó felújítás során modernizálták a szellőző- és fűtési rendszert, és hidrotermikus energiára álltak át. Kibővítették továbbá az előcsarnokot, akadálymentesítették a bejáratot és harminc év után átrendezték az állandó kiállítást.

Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerültek.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1030 Wien, Untere Weißgerberstr. 13
GPS: 48° 12′ 40.0342″, 16° 23′ 36.87241″
Honlap: http://www.kunsthauswien.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward