» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécsben a Gemischter Satz, ez a dűlőházasítással készülő fehérbor különösen nagy népszerűségnek örvend.


Megőrzésre méltó regionális termékként ez a bécsi bor elnyerte a Slow-Food-Presidio-termék minősítést és mindemellett már megtalálható borlapokon az Amerikai Egyesült Államokban is.

A Gemischter Satz többféle szőlőfajtából készül, amelyek – ez a különlegesség és a különbség a cuvée-hez képest – egy ültetvényről származnak, egyszerre préselik és dolgozzák fel. Hogy milyen szőlőfajtákat választ, azt a bécsi borász dönti el. Amennyiben a borra szeretné használni a „Wiener Gemischter Satz” védett eredetmegjelölést, akkor a bornak legalább három szőlőfajtából kell készülnie. A fő fajtából a borász csak maximum ötven százalékot használhat, a harmadik legnagyobb alkotórésznek pedig el kell érnie a legalább tíz százalékot. Ennek köszönhető, hogy minden Gemischter Satznak megvan a maga saját karaktere és minden bor, így mondják a bécsi borászok, visszatükrözi Bécs sokszínűségét.

A legjobban tesszük, ha a Wiener Gemischter Satzot a WienWein-Winzer (BécsBor-Borászok) egyik borozójában kóstoljuk meg. A BécsBor-Borászok közé tartoznak a Christ, Edlmoser, Wieninger, Cobenzl, Mayer am Pfarrplatz és Fuhrgassl-Huber borászatok. Egy kis borkóstolói ismerettel akár az egyik, másik szőlőfajtát is fel lehet ismerni a bor illatából vagy ízéből.Tartomány:Wien
GPS: 48° 12′ 30.07332″, 16° 22′ 21.01512″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward