» Ausztria

» Ausztria » Wien

Szilveszter Bécsben

2023. december 31.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szilveszteri ösvény: 6 szakasz, tűzijáték nélkül.
A világjárvány miatt kétéves szünet után 2022-ben is megrendezik a bécsi szilveszteri-ösvényt. 

A szilveszteri ösvényre 31. alkalommal kerül sor, utoljára 2019-ben rendezték meg. A tervek szerint hat szakasz lesz, a Rathausplatz idén kimarad. Nem lesz tűzijáték, az emberek, az állatok és a környezet érdekében. 

A Szilveszter-útvonal ezúttal mintegy 1,5 kilométer hosszan húzódik. A Freyungtól az Am Hof téren, a Grabenen, a Stephansplatzon és a Kärntner Straße-n át a Neuer Marktig tart.

Több mint 70 órás színpadi programot jelentettek be. A zenei program szilveszter éjjel 2 órakor kezdődik és újév napján hajnali 2 órakor ér véget. A belépés ingyenes. A vendéglátás 11.00 órától áll rendelkezésre.

A Freyungon fellép például a The Blues Brothers Corporation Band, a Radio Wien DJ-je, Alex List, az Austropopper Wir4 és a Free Men Singers. A Hofban a Grooveyard, az Electric Beat Club nevű bulizenekar és a The Bad Powells lép színpadra.

A Grabenen a Schwebach tánciskola délután még mindig ingyenes táncórákat tart az Éjféli keringőre. Fellép még a Hope Will Lead, Leelah Sky és Bernd Fröhlich zenekarral. A Neuer Markton délután a gyerekeknek szóló "Hallo OKIDOKI" show lesz, majd Carla Natascha Salsa Latin showja, később pedig a MILADY Live & Friends kubai ritmusok. A Kärntner Straße-n különböző DJ-k lépnek fel.

A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét újév napján 11.15 órától élőben közvetítik a Wiener Musikvereinból. Idén a Bécsi Filharmonikusok híres Újévi Koncertjén a Wiener Sängerknaben mellett a kórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is fellép. Franz Welser Möst vezényletével Josef Strauss „Heiterer Muth” című polkáját adják elő közösen.

A Wiener Sängerknaben 2023-ban ünnepli fennállásának 525. évfordulóját.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 19.54944″, 16° 21′ 35.14392″
Időpont:2023. december 31.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward