» Ausztria

» Ausztria » Wien

Szilveszter Bécsben

2023. december 31.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szilveszteri ösvény 2023: 8 szakasz, tűzijáték nélkül.


A Szilveszteri ösvény Bécsben idén nyolc helyszínen 80 órányi programot kínál. Idén nem lesz tűzijáték.

Minden évben több százezren gyűlnek össze, hogy a Szilveszter-ösvényen ünnepeljék az évvégét. A központi állomások a városháza melletti tér és a Práter mellett idén is a Freyung, az Am Hof tér, a Graben, a Stephansplatz, a Kärntner Straße és a Neuer Markt.

Az ünnepi ösvény mentén több mint két tucat vendéglátóhely gondoskodik majd a testi jólétről. A gasztronómiai kínálatban vegán ételek éppúgy megtalálhatók, mint rusztikusabb ételek, például kolbász és burgonyagulyás. Különféle italokat is ígérnek alkohollal és anélkül, köztük az ezen a napon kötelező pezsgőt.

A szilveszteri ösvény, amely mintegy két kilométer hosszan húzódik a városközpontban, hajnali 2.00 óráig lesz nyitva. A belvárosban 14 órakor kezdődik a buli, az óriáskeréknél és a Rathausplatzon az esti óráktól. A Ringstrasse ezen a környéken szintén 22.00 órától lesz lezárva.

A Radio Wien színpadán, a Rathausplatzon lesz az egyik központi programpont, mégpedig a "Falco - In Concert" című tribute show. Falco eredeti zenekara számos legismertebb dalát adja majd elő a művész fellépéseiről készült felvételekkel szinkronizálva. Fellép még az Alkbottle frontembere, Roman Gregroy, a Kabinenparty rapper Skero, a színész Johannes Krisch és a hip-hop énekes Yasmo. Tobias Pötzelsberger televíziós műsorvezető élőben adja elő a jól ismert "News-Flash"-t Falco Jeanny című dalából.

A zenei színpadi program a város többi részén a pop, a rock, a diszkó, a latin és a soul számos műfaját felöleli. A Bad Powells például a Freyungon táncparkett-slágereket ad elő. A Stephansplatzon alternatív popdallamokat játszik majd a Hope Will Lead zenekar. A Kärntner Straße-n viszont különböző DJ-k adnak randevút.

A Graben szilveszterkor délután ismét Európa legnagyobb bálteremmé alakul át, hagyományosan ingyenes keringőtánc-órákat kínálnak a bécsi szilveszteri táncösvényen.

Egy programpont ismét hiányzik a programból, mégpedig szándékosan: a tűzijáték. Az emberek, az állatok és a környezet védelme érdekében a tűzijáték elmarad. A nagy pirotechnikai bemutatók helyett a Rathausplatzon a Dunai keringő hangjaira nyolc perces lézershow lesz. Figyelmeztetik azokat a látogatókat, akik saját rakétákat és petárdákat szeretnének hozni, ezek felgyújtása szigorúan tilos.

Aki a hosszú ünnepek után az év első napján nyilvános zenét szeretne hallgatni, az a Stephansplatzon és a Riesenradplatzon megtalálja, amit keres: a Bécsi Filharmonikusok hagyományos újévi koncertjét ott élőben közvetítik.

 

A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét újév napján 11.15 órától élőben közvetítik a Wiener Musikvereinból.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 19.54944″, 16° 21′ 35.14392″
Időpont:2023. december 31.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward