» Ausztria

» Ausztria » Wien

MUMOK: Museum Moderner Kunst / Modern Művészetek Múzeuma


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

9000 műalkotás várja a 20-21. század művészetére kíváncsi látogatókat: amerikai pop-art, szürrealizmus, futurizmus, fotórealizmus, bécsi akcionizmus, nouveau réalism, minimalista művészet páratlan gyűjteménye.


A bécsi Modern Művészetek Múzeumát 1962-ben alapították A 20. század Múzeuma néven. 1991-ben, a Ludwig Alapítvánnyal folytatott hosszabb együttműködés, valamint az alapítványi gyűjtemény egy részének átvételét követően vette fel jelenlegi nevét. 2001-ben, a bécsi Múzeumnegyed megnyitásakor költözött a gyűjtemény a jelenlegi épületébe.

A MUMOK kilencezer darabból álló gyűjteménye az 1960-as, 1970-es évek irányzataitól a kortárs film- és videoművészetig terjed. Az expresszionizmus különböző áramlatai (Richard Gerstl, Oskar Kokoschka, Ernst Ludwig Kirchner), a futurizmus (Juan Gris, Fernand Leger, Giacomo Balla) és a szürrealizmus kiemelkedő alkotásai (Man Ray, Max Ernst, René Magritte, André Masson) mellett olyan művészek remekművei csodálhatóak meg, mint Pablo Picasso, Paul Klee, Alberto Giacometti és Francis Bacon.

A bécsi akcionizmus - Ausztria radikális hozzájárulása a nemzetközi avantgárdhoz - is képviselteti magát, mégpedig olyan művészek munkáival, mint Günter Brus, Otto Muehl, Hermann Nitsch és Rudolf Schwarzkogler.

Belépő: A belépés 19 éves kor alatt ingyenes.

Megközelítés: U2 Museumsquartier, U3 Volkstheater.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1070 Wien, Museumsplatz 1
GPS: 48° 12′ 12.48595″, 16° 21′ 32.42477″
Honlap: http://www.mumok.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward