» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Neue Burgban a Kunsthistorisches Museum gyűjteményei tekinthetők meg: Vadászati- és Fegyvergyűjtemény, Régi Hangszerek Gyűjteménye, Ephesos Museum.


Az Új Hofburgban, amely a Hofburg legújabb és legmonumentálisabb része (1881 és 1913 között épült), találjuk  Weltmuseumot és a Kunsthistorisches Museum néhány részlegét:

RÉGI HANGSZEREK GYŰJTEMÉNYE

Világviszonylatban jelentős a reneszánsz- és barokkhangszerek különleges gyűjteménye. A múzeumban neves zenészek tulajdonából származó hangszerek tekinthetők meg, többek között Leopold Mozart hegedűje valamint Clara és Robert Schumann zongorája, egy citera, melyen Anton Karas az ismert "Harry Lime"-témát játszotta. Néhány eredeti hangszer másolatát a látogató ki is probálhatja, játszhat rajta.

UDVARI VADÁSZ- ÉS FEGYVER GYŰJTEMÉNY

A múzeumban Európa történetének több évszázadából fennmaradt pompás felszereléseket és a díszes fegyvereket, valamint a művészein díszitett vérteket és páncélokat tekinthetnek meg a látogatók. A világ legszebb fegyvereinek egyike II. Miksa császár arany kardja, valamint Aragoni Ferdinand király csodálatos mellvértje. A gyűjteményt a világ egyik legjelentősebb udvari fegyvergyűjteményeként tartják számon, mivel a tárgyak jelentős politikai eseményekkel vannak összefüggésben, mint hadjáratok, birodalmi gyűlések, hűbéri eskük, koronázások és esküvők.

EPHESOS MUSEUM

Efezosz, az antik világ legnagyobb városának az egyike, több mint 100 éve az osztrák régészeti kutatás területe. Néhány lelet az ásatások első éveiben 1895-1907 között ajándékként került a bécsi gyűjteménybe. Az 1978-ban a Neue Burg-ban megnyitott Ephesos múzeum egy reprezentatív kiállítás keretében mutatja be a római szobrászatot és építészetet, többek között a "Parthermonument"-et, Kis-Ázsia akkori legjelentősebb dombormű ciklusát. Kiállították az efezoszi Artemisz templom oltárának lelet maradványait is. Artemisz temploma az antik világ hét csodájának az egyike. (részletek)

Megközelítés: Metró: U2 Museumsquartier, U3 Volkstheater. Villamos: D, 1, 2, 46, 49. Busz: 2A, 48A, 57A.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Hofburg, Heldenplatz
GPS: 48° 12′ 27.56844″, 16° 21′ 57.79368″
Honlap: http://www.khm.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward