» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Ringstraße nyomvonalát követő városnéző kerékpárútról igazán közelről csodálhatjuk meg Bécs császári pompáját és jellegzetes épületeit.


Bécset könnyedén felfedezhetjük két keréken, akár citybike-kal is, amelyet 120 állomáson lehet kikölcsönözni. Az osztrák fővárosban több mint 1200 kilométernyi kerékpárút és kerékpársáv áll a biciklisták rendelkezésére. A város és látnivalóinak megismeréséhez ideális választás az óvárost körülölelő Ringstraße kerékpárút (kb. 4,5 km).

A kerékpárosok nekivághatnak a körtúrának például a Schwedenplatzon (metró: U1, U4; villamos: 1, 2) található Marienbrückétől (Mária-híd). Innen a Franz-Josefs-Kai (Ferenc József rakpart) mentén kell haladni az Urániáig, ahol ráfordulhatnak a Ringstraße városnéző kerékpárútra, amely az óvárost határoló körgyűrű mentén vezet és Bécs olyan jelentős látnivalóit érinti, mint az Otto Wagner nevéhez fűzhető Postsparkasse szecessziós épülete, a Városligetben található Johann Strauß-emlékmű, az Állami Operaház, a Hofburg, a Szépművészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Parlament, a Várszínház, emellett számos, a XIX. végén épült városi palota is megcsodálható útközben.

A Donaukanal (Duna-csatorna) mentén vagy a vízparton tekerhetnek tovább vagy a belvároshoz közel maradva visszatérhetnek a kiindulópontra.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward