» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban található a világ egyik legjelentősebb néprajzi gyűjteménye. A megújult múzeum Világmúzeum néven várja a látogatókat. Az új Világmúzeum mottója: rácsodálkozni, megélni, felfedezni.


A három évig tartó átépítés után 14 megújult teremben ismerheti meg a közönség a világ kultúráit. 

Az állandó kiállítás 3.127 műtárgy és rengeteg fotográfia segítségével kalauzolja el az érdeklődőket távoli kultúrák világában. Az új koncepció alapján összeállított gyűjtemény Ausztria és a világ kapcsolatába is betekintést nyújt. A tárlat darabjai között olyan híres régiségeket csodálhatnak meg az érdeklődők, mint a penacho, egy tollból készült ómexikói indián fejdísz, vagy Johann Natterer brazil expedíciója során talált tárgyak.

Láthatóak James Cook kaptány óceániai szerzeményei, eszkimó és középkori japán darabok, benini bronzszobrok, régi mexikói műtárgyak, köztük Montezuma azték császár csodálatos tollkoronája. A mexikói őslakosok számára nagy történelmi és spirituális jelentőséggel bíró fejdísz egyes vélemények szerint az 1520-ban meghalt utolsó azték uralkodóé volt. Egyes feltételezések szerint viszont Cortés ezt az ajándékot adta tovább I. Károly spanyol királynak (1500-1558), akitől aztán rokona, II. Ferdinánd osztrák főherceg tulajdonába került. A fejdíszhez 1880-ban a Habsburg uralkodócsalád ingóságai között jutott a Természettudományi Múzeum, amelynek régészeti-etnográfiai részlegéből jött létre 1928-ban a Világmúzeum elődje, a Néprajzi Múzeum. Kutatásaik szerint a tolldísz először 1575-ben Ulrich von Montfort gróf műcsarnokának leltárában bukkant fel és onnan került II. Ferdinándhoz.

További 1.400 négyzetméteren pedig időszakos kiállításokon keresztül ismerhetik meg az osztrák népművészetet.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Neue Burg, Heldenplatz
GPS: 48° 12′ 19.91556″, 16° 21′ 53.1486″
Honlap: http://www.weltmuseumwien.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward