» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztria első Gyökérarénájában a föld alá is benézhetnek az érdeklődők.


A Bio Forschung Austria látogatóközpontjában található Ausztria első Gyökérarénája, ahol a föld alá is benézhetnek az érdeklődők. Megleshetik például, hogy víz és tápanyag után akár két méter mélyre is lehatol egy egyszerű retekpalánta gyökere.

Igazi világújdonságot próbálhat ki, aki ellátogat a Bio Forschung Austria látogatóközpontjába, Bécsbe. Ausztria első Gyökérarénájában (Wurzelarena) a föld alatti világba pillanthatnak be az érdeklődők. Az aréna tulajdonképpen egy 2,5 méter mély gödör, amelyet három méter hosszan üvegtáblák szegélyeznek, így a benne állók a talajban zajló életet vehetik szemügyre anélkül, hogy megzavarnák azt.

A Gyökéraréna előtt a Sokszínűség kertje terül el, ahol évente mintegy kétszáz zöldségfajtát termesztenek. Szezontól függően például 40 különböző burgonya- és 25 paradicsomfajta vár kóstolásra. De az érdeklődők olyan egzotikumokkal is megismerkedhetnek mint az agretti (sófű), a csicsóka vagy az inkagumó.

Az egykori sufniból kialakított látogatóközpontban azonban nem csak kóstolgatni lehet, a kertbarátok mikroszkópon keresztül megcsodálhatják a komposztban előforduló állatkákat, talajminták nitráttartalmát állapíthatják meg vagy előadásokat hallgathatnak. Természetesen tippeket is kaphatnak, miként tehetik élhetőbbé a gyíkok, békák, madarak és pillangók számára a saját kertjüket, vagy milyen virágok ültetésével kínálhatnak terített asztalt a méheknek.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1220 Wien, Donaustadt, Elinger Hauptstraße 132
GPS: 48° 12′ 43.22916″, 16° 31′ 49.22112″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward