» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A KärntenTherme főbb attrakciói: a Crazy River, egy 75 méter hosszú vadvízi patak, egy 25 méter hosszú sportmedence, valamint egy 86 méter hosszú csúszda. A felnőtteket hangulatos és nyugodt pihenőhelyek várják.

A régi élményfürdőt és a Karawankenhof szállodát lebontották és teljesen új épületeket emeltek helyettük. A KärntenTherme fürdő külső- és belső megjelenését barlangok, árkok, sziklák és üregek formálták - vagyis a környező hegyvidék tükörképe. Az organikusnak ható termálfürdővel szándékosan feltűnő kontrasztot képez a szálloda épülete a merőleges vonalakkal, egyszerű stílussal és magas ablakfrontokkal.

Három fürdőrészleg. A KärntenTherme fürdőnek az előző címben idézett mottója "Vidámság, elevenség és Spa" tükröződik az új vízi szentély belsejének kialakításában is. Az összesen 1.140 m2 vízfelületű Vidám részleg a hullámlovasok és csúszdabarátok hazája: őket várja a Crazy River Vad Folyó a hegyi passzázzsal, vagy a két egyedülálló csőcsúszda, valamint a hullámzó széles csúszda.

Új és egész Ausztriában egyedülálló kínálatnak számít a "sellőúszás", amelynek keretén belül a gyermekek csillogó uszonyt vehetnek magukra és azzal tanulhatnak meg úszni, akárcsak Ariel, a hableány.

Ne feledkezzünk meg a 25 méteres sportmedencéről, a termál hullámmedencéről továbbá a külső medencéről sem.

Ha valaki nem annyira a vidámság, mint inkább a sport miatt keresi fel a termálfürdőt, akkor ő a 700 m2 területű, nagy Fitness-stúdióban érezheti jól magát. A belső- és a külső részleg egyaránt hívogat, különböző kezelések átfogó kínálata egészíti ki és könnyíti meg az aktív tevékenységet.

Különösen büszke a fürdő a 2.000 m2 területű nagy Spa-részlegre a szauna birodalommal, a hamam fürdőre, a külön női részlegre, a csábítóan nagy pihenő helyiségekre és a saját termál vízivilágra. A kezelések helyiségeiben a masszázs és kozmetikai eljárások legmodernebb vívmányaival lehet találkozni. Például vezető egészségügyi szakemberek és medikusok fejlesztették ki az "Energia kockát" amely öt hatásos módszert egyesít: a fényterápiát az immunrendszer erősítésére, az aromaterápiát a belső egyensúlyért, a zene- és szuggeszció terápiát az ellazulásért, valamint a mély hőt az izomfeszültség oldására.

Már a kelták szívesen fürödtek a meleg warmbadi forrásokban és ugyanez vonatkozott a rómaiakra is, akik időszámításunk előtt 15-ben átvették a hatalmat a keltáktól. A warmbadi forrásokat az okiratok közel 1.000 évvel később "Fontes Salinarum" néven említik. A következő említés a késő középkorból származik amikor a forrásokat egy mesterségesen kialakított medencébe vezették. Már akkoriban létezett egy ház a fürdővendégek elszállásolására és megvendégelésére. A 18. században nem kisebb személyiség figyelt fel a warmbadi forrásokra, mint Napóleon, aki azt tervezte, hogy világfürdőt épít ki belőlük. A sors szándéka azonban más volt a hadvezérrel. Mindazonáltal a mai napig rá emlékezik a Napóleon-mező, sok futó- és sétaút kiindulópontja.

Tartomány:Karintia
Település:Villach
Cím:9504 Warmbad-Villach, Kadischen-Allee 25
GPS: 46° 35′ 29.35637″, 13° 49′ 40.52903″
Honlap: http://kaerntentherme.com

Még nem érkezett hozzászólás!