» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs legszebb körútján, a Ringen közlekedik a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) sárga színű villamosa.

A Vienna Ring Tram naponta 10-től 18 óráig fél óránként jár, júliusban 10 és 19 óra között. A villamos a Ring minden megállóhelyén megáll, és napi jeggyel is bármikor fel lehet rá szállni.

A bécsi Ring villamosról kényelmesen megismerhetjük Bécs díszes utcáját, az Óváros körül húzódó Ringet. A kocsikban (40 ülőhely, ebből 3 helyet gyerekeknek és egyet gyerekkocsinak tartottak fenn.) LCD-képernyőkön kapunk tájékoztatást a menetközben látható nevezetességekről, a fejhallgatón pedig különböző nyelveken (német, angol, francia, spanyol, olasz, orosz és japán) hallgathatjuk meg további információkat (magyarul sajnos nem).

Aki jól tud németül az a bécsi dialektust is választhatja, amelyet "Mundln"-nak becéznek. Az eredeti humoros szöveget Ernst Hinterberger szerző írta és amelyhez az ismert osztrák színész, Karl Merkatz adta a hangját. A villamos kedd délutáni utolsó három útját "bécsi körnek" nevezik, mivel a hangosbemondón "bécsiül" történik az idegenvezetés.

A villamosra a hop on hop off elv szerint kijelölt megállókban lehet be- és kiszállni, ehhez külön jegyet kell váltani. Többféle jegyet is árusítanak, amellyel igyekeznek kielégíteni mindenki igényét.
Ringkör jegyek: 1 teljes út a Ring körül, kiszállási lehetőség nélkül. Időtartam: 30 perc. 24 órás Ring villamosjegy: minden megállónál be és ki lehet szállni, érvényes 24 órán át.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien
GPS: 48° 11′ 25.4782″, 16° 24′ 52.2661″
Honlap: http://www.wienerlinien.at

Még nem érkezett hozzászólás!