» Belgium

» Belgium » Namur » Vallónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Belgium egyik leghíresebb apátsága.

Az Ardennek lábánál fekvő Rochefort apátsága (L'abbaye Notre-Dame-de-Saint-Rémy de Rochefort), a 13.  században alapított Szent Remigius kolostor kedvelt turistahely, helyben főzött, erős söreiről nemzetközileg is ismert.

Rochefort közelében található a híres St. Remy kőfejtő, ahol vörös márványt termelnek. Ilyen márvánnyal borították a Notre-Dame de Saint-Remy apátsági templom padlóját is. A trappista kolostorban ma is a szerzetesek főzik a sötét és édeskés trappista sört, és ezek – elsősorban a Rochefort 8 – nemcsak Belgiumban, de külföldön is igen népszerűek.

A város trappista kolostora az 1230-ban alapított Abbaye Notre Dame de St. Rémy; ebben működik a világ hét trappista sörfőzdéjének egyike. A szerzetesek a 16. század óta főznek itt sört; a jelenlegi sörfőzdét (Brasserie de Rochefort, illetve Brasserie de l' Abbaye Notre Dame de St. Rémy) 1889-ben helyezték üzembe.

A sörfőzdében az alábbi típusú söröket főzik:

Trapistes Rochefort 6° – 7,5% alkoholtartalmú, trappista barna sör, ami a régi időkben az egyszerű szerzetesek, a mindennapok itala volt;
Trapistes Rochefort 8° – 9,2% alkoholtartalmú, trappista barna dubbel;
Trapistes Rochefort 10° – 11,3% alkoholtartalmú, trappista barna tripel.

Tartomány:Namur
Cím:Rochefort
GPS: 50° 9′ 31.86108″, 5° 13′ 24.04092″

Még nem érkezett hozzászólás!