» Franciaország

» Franciaország » Hauts-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Cote d'Opale (opálpart) egy 120 kilométer hosszú homokos partszakasz a La Manche-csatorna mentén. Tiszta időben Anglia is látható.

Az Opál-part Észak-Franciaországban található, és közvetlenül a belga határon túl kezdődik, ahonnan több mint 140 kilométeren át a Somme torkolatáig húzódik. Sokak számára még mindig viszonylag ismeretlen. Talán ez az egyik oka annak, hogy a strandok még a főszezonban sem túlzsúfoltak.

Amikor a legtöbb embernek egy franciaországi tengerparti nyaralás jut eszébe, akkor inkább az ország déli részére gondol, mint északra. Szépsége ellenére az Opál-part ezért sok utazó számára még mindig bennfentes tippnek számít. Az Opál-part területét hangulatossága miatt Franciaország Kelet-Frieslandjának is nevezik. A partvidék 1911-ben kapta szokatlan nevét Edouard Lévêque festőművészről, akit a tenger színjátéka inspirált. A lélegzetelállító tengerpart méltó a nevéhez: híres a széles homokos strandjairól, drámai szikláiról és bájos tengerparti városairól. 

Legjobb strandok

1. Plage de Malo-les-Bains - a belgiumi határon
2. Plage de Calais - közvetlenül a kikötőnél
3. Plage de Wissant - kilátással az angol partokra
4. Plage de Wimereux - az alapítás korából származó sétány
5. Plage de Boulogne Sur Mer - fürdőzési szórakozás kicsiknek és nagyoknak.
6. Plage le Touquet - az Opál-part ékköve

A két legnagyobb fok a Cap Gris Nez (Szürke Orr-fok) és Cap Blanc Nez (Fehér Orr-fok). Cap Griz-Nez sziklái Franciaország Angliához legközelebbi pontján magasodnak, mindössze 34 kilométerre, látótávolságon belül a Csatorna túloldalán lévő Dover fehér szikláitól. A sziklák tetején angol eredetű erődítmény áll, amelyet VIII. Henrik építtetett a 16. században. A romokat a második világháború idején a németek megszállták. Az kanadai 1. hadsereg szabadította fel.

Több festőt, zeneszerzőt és írót is megihletett, például Victor Hugo-t, Charles Dickens-t és Eugene Boudin-t.

A Cote d'Azur-höz hasonlóan itt is gyönyörű utak vannak, corniche-ok (párkány). A leghíresebb és legszebb a Corniche de la Cote d'Opale.

Nagyobb városok Boulogne-sur-Mer, Calais és Dunkerque. Nagyobb üdülővárosok Le Touquet-Paris-Plage (részletek), Équihen-Plage, Wissant, és Bray-Dunes.

Tartomány:Hauts-de-France
GPS: 50° 39′ 16.08674″, 1° 34′ 9.16306″
Honlap: http://www.cote-dopale.com/

Még nem érkezett hozzászólás!