» Görögország

» Görögország » Peloponnészosz » Peloponnészosz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A régió Peloponnészosz-félsziget nyugati partján található.

Sokan láthattak már olyan képeket a tengerpartról, amelyek egy szinte tökéletes félkört írnak le. De hogy hol van, azt kevesen tudják: Messenia.

Messinia gyönyörű tengerpartokkal is büszkélkedhet, például a Costa Navarino, a Voidokilia és a Finikounda. Ezek a partszakaszok kristálytiszta vizükkel, homokos strandjaikkal és kiváló szórakozási lehetőségeikkel vonzzák a turistákat.

Voidokoilia türkizkék vizével és finom homokos tengerpartjával közvetlenül a Gialova-lagúnán fekszik, amely többek között a flamingóknak nyújt élőhelyet. Az együttesre egyébként a legjobb kilátás a szomszédos dombról nyílik, ahol a Paleokastro vár romjai és a Nestor-barlang található.

Pylos főterén, a "Trion Navarchon"-on a hagyományos "Kafenion"-ban pálmafák alatt kávézhat, és felidézheti a navarinói tengeri csatákat, amelyek a kikötő kapujában zajlottak. Rusztikus tavernák Methoni, Koroni és Finikounda tengerparti településeken, ahol a tenger és a hátország gazdag termése (például a híres kalamata olajbogyó) kerül a tányérra.

Messenia nemcsak végtelen tengerpartokat és festői öblöket kínál, a víz a hátországban is fontos szerepet játszik: például a Polylimnio és Kalamari vízeséseinél vagy a Neda folyó medrében túrázva. A varázslatos Kardamyli jó kiindulópont a Taigetoszra tett túrákhoz.

Messene, a régió ókori fővárosa Görögország egyik leghangulatosabb régészeti lelőhelye. Ez volt az egyik legfontosabb város a Peloponnészoszon, és ma is számos régészeti látnivalót találhatunk itt, például a Théater, a Stadion és az akropolisz.

Tartomány:Peloponnészosz
Cím:Messinia
GPS: 37° 2′ 37.67874″, 22° 6′ 48.13132″

Még nem érkezett hozzászólás!