» Horvátország

» Horvátország » Tengermellék-Hegyvidék » Kvarner


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A rijekai karnevál felidézi a velencei középkori karneválok és az osztrák bálok és farsangi mulatságok hangulatát, miközben feleleveníti az ószláv hagyományokat és a mitológiai alakokat is. A több tízezer ide látogatónak köszönhetően a Rijekai Karnevál mára az egyik legnagyobb európai farsangi mulatság.

Február végéig tartanak a gazdag rijekai farsangi-karneváli programok, amelyek nagy vonzerővel rendelkező turisztikai koncertek. A nagy karneváli felvonulást 2020. február 23-án tartják meg.

Európa egyik legnagyobb farsangi karneválja. 

A Rijekai Karnevált 1995-ben fölvették az Európai Karneváli Városok Szövetségébe, és fölkerült az 500 legfontosabb európai rendezvény listájára. A The Sunday Times brit lap 2007-ben a karnevált a világ 24 legegzotikusabb eseményei közé sorolta és a Rijekai Karnevál szervezői a Délkelet-Európa legjobb turista rendezvényének járó díjat kapták meg. 

A karnevált 1910-ben alapították a Kvarner-öböl fővárosának is tartott Rijekában, majd hosszú szünet után 1982-ben újították fel a maskarások fölvonulását, amely mára több mint 100 ezer hazai és külföldi vendéget vonz - olvasható a különböző horvát lapokban, köztük a város turisztikai szövetségének portálján.

Tartomány:Tengermellék-Hegyvidék
Cím:Rijeka
GPS: 45° 19′ 36.96852″, 14° 26′ 27.54276″
Időpont:2020. február 24.
Honlap: http://www.rijecki-karneval.hr/en/

Még nem érkezett hozzászólás!