» Magyarország

» Magyarország » Bács-Kiskun


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Látnivalók Bácsalmáson.

Turisztikai fejlesztések 2021-ben Bácsalmáson

A fejlesztések egész évben látogatható értékeket kínálnak majd a Bácsalmásra látogatóknak.

Eredeti állapotába állítják vissza az 1803 és 1812 között épült műemléki védelem alatt álló Siskovics-kúria épületét. A teljeskörű felújítás eredményeként a kúria az udvarával együtt látogatóközpont lesz, a város 19. századi megalakulását és felvirágzását bemutató kiállítással.

A Skorutyák család 1879-ben alapított kékfestő műhelye Bácsalmás nevezetes ipari öröksége. 

A projekt keretében a Bácsalmási Kékfestő Műhely szomszédságában lévő korhű sváb parasztházban és udvarán
Bácsalmás helytörténetét, valamint a helyi sváb és bunyevác hagyományokat tárják az érdeklődők elé interaktív és élménypedagógiai módszerekkel.

A fából faragott mesebeli figurákkal és interaktív információs táblákkal díszített Kossuth-park tisztásán a látogatók a fejlesztést követően fából készült, emelt földszintes játéktéren fedezhetik fel az egykori kastélypark élő- és mesevilágát.

A Bácsalmási Sóstó tanösvény segítségével az érdeklődők megismerhetik Felső-Bácska legjobb állapotában megmaradt szikes tava keletkezésének és egykori hasznosításának történetét, a hosszú távú megőrzése érdekében tett lépéseket, valamint egyedi élővilágát.

Teljes körűen felújítják továbbá a Kígyós-horgásztó mellett található régi ifjúsági tábort. A Bácsalmási Ökoturisztikai Látogatóközpont közösségi tereinek kiállításain a Felső-Bácska Homokhát Natúrpark bácskai részének természeti és kulturális örökségi értékeit mutatják majd be.

A fejlesztés eredményeként a látogatóközpont mellett, a volt halnevelde vadregényes területén természetes alapanyagokból készült "land art" elemekből álló "szabaduló" tanösvényt is kialakítanak.

Tartomány:Bács-Kiskun
Cím:Bácsalmás
GPS: 46° 7′ 9.14106″, 19° 19′ 4.44896″

Még nem érkezett hozzászólás!