» Magyarország

» Magyarország » Pest » Pilis


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A forrást évente több tízezer ember keresi fel Visegrád vagy Pilisszentlászló felől, illetve a Spartacus-ösvényen túrázva. A forrás vize csekély ásványi anyag tartalmú, kissé kemény, alacsony nátrium-tartalmú, ivási célra megfelelő víz, az egyik legjobb ízű a Dunakanyarban. A kiépített környezetnek köszönhetően akár egész napos programot is érdemes ide szervezni.

A Kaán-forrás vízkifolyását 1938-ban építették ki, majd 1975-ben felújították. 2018-ban pedig felújították a tűzrakóhelyet, kicserélték a korlát egy szakaszát, valamint újrafestették a padokat. Kőzúzalékkal burkolták a forrás környékét és a víznyerő helyre vezető utakat, így száraz lábbal is megközelíthető a nyáron is bővízű forrás.

A névadó Kaán Károly erdőmérnök teremtette meg a hazai természetvédelem alapjait, ő indította el az első világháborús veszteségek utáni erdőtelepítési programokat. A visegrádi forráson kívül a térségben a budapesti Nagy-Hárs-hegyi kilátó őrzi a nevét, az Agrárminisztérium Kossuth téri árkádsora alatt pedig szobra látható.

Megközelítés: Visegrádról, az Apátkúti-völgyben haladva, gyalogosan és személyautóval is megközelíthető. Ez utóbbi esetben a kezelő erdészet behajtási engedélyére van szükség.

Tartomány:Pest
Település:Visegrád
Cím:Kaán Károly-forrás
GPS: 47° 45′ 24.5646″, 18° 59′ 6.92952″

Még nem érkezett hozzászólás!