» Magyarország

» Magyarország » Budapest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel.

A Mol Campusban a vállalat mintegy 2500 dolgozója dolgozik. A 143 méter magas épület tavasztól a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit, és a látogatók a 120 méter magasan lévő, 29. emeleti kilátóteraszra is felmehetnek.

Az épületet a londoni Foster+Partners és a magyar Finta Stúdió tervezte. Az új székház Magyarország legmagasabb irodaháza. 

A 86 ezer négyzetméter nettó alapterületű épület kifejezetten a fenntarthatóság jegyében készült el. 22 talajszonda a fűtési igény 20-80 százalékát biztosítja. A munkaállomások 86 százaléka természetes fényt kap. A 900 négyzetméternyi napelem az áramszükséglet 5 százalékát fedezi.

2023. április 21-én nyílt meg a nagyközönség előtt a tavaly átadott dél-budai Mol-székház látogatóközpontja és 29. emeleti kilátója is.

Míg előbbibe ingyenes a belépés, a 120 méteres magasságban fekvő panorámateraszra 2900 forint ellenében juthatnak fel az érdeklődők. A kerekesszékkel érkezők és a hat év alatti gyerekek ingyenesen gyönyörködhetnek a kilátásban, de kedvezményben részesülnek a diákok, 60 év felettiek, a családok, valamint a csoportos látogatók is.

Az interaktív látogatóközpontban „az energia és az innováció találkozik”, a fenntarthatóságot installációkon és játékokon keresztük próbálják bemutatni az érdeklődőknek.

Külön alkalmazást hozott létre a Mol panorámateraszához, a SkyDeck virtuális tartalommal egészíti ki a kilátást, vagyis a főbb látványosságokról jelenít meg információkat. Az olajcég akkora hangsúlyt fektetett a digitalizációra, hogy jegyeket kizárólag online, a www.molcampus.hu oldalon lehet vásárolni.

Tartomány:Budapest
Település:Budapest
Cím:MOL Campus
GPS: 47° 28′ 3.78876″, 19° 3′ 36.48607″

Még nem érkezett hozzászólás!