» Magyarország

» Magyarország » Csongrád-Csanád » Szeged


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szegedi Vadaspark az országban egyedülálló módon a kifejezetten ritka, veszélyeztetett fajokat mutatja be földrajzi elterjedés alapján csoportosítva.

A Szegedi Vadaspark 1989 májusában, gyermeknapon nyitotta meg hivatalosan kapuját a nagyközönség előtt. Magyarország legfiatalabb, egyben legnagyobb területű állatkertjében a "lakókat" már a kezdetektől nagy, természethű kifutókba helyezték el.

Kiemelkedő a magyarországi állatbemutató helyeken ritkaságszámba menő főemlősgyűjteménye, köztük is elsősorban a tenyérben is elférő dél-amerikai karmosmajmok tartása, szaporítása. Az intézmény már az 1990-es évek közepén, nemcsak a város, de a régió egyik legnépszerűbb szabadidő és egyben természetvédelmi centrumává vált. 1990-ben az állatkert négyhektáros területén már 94 faj 420 egyedét gondozták, a látogatószám pedig megközelítette a százezret. Az intézmény területe az évek során 45 hektárosra bővült, a bemutatott fajok száma pedig elérte a kétszázat. 

Az évek során egyre komolyabbá vált a természetvédelmi mentőtevékenység is, ezért 2006-ban karanténház épült a parkban, ahol a sérült vagy a határon elkobzott állatokat gondozzák.

2018-ban megnyílt az állatkert elefántháza. Az elefántház öt állat tartására alkalmas. Hideg időben az elefántokat a hatméteres belmagasságú belső kifutóban láthatják a vendégek, az épülethez pedig az ország legnagyobb 7 ezer négyzetméteres elefántkifutója kapcsolódik.

2019-re tervezik, hogy megnyílik az indiai vagy páncélos orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) bemutatója.

Tartomány:Csongrád-Csanád
Település:Szeged
Cím:Szegedi Vadaspark
GPS: 46° 14′ 58.92882″, 20° 7′ 2.00251″

Még nem érkezett hozzászólás!