» Magyarország

» Magyarország » Zala

Tanösvény a Mura-folyónál, Molnári határában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az ösvény a Mura-menti Tájvédelmi Körzet és a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum területére invitálja a látogatókat. A tanösvény 1,7 Km hosszan mutatja be a Mura-mente sokszínű értékeit interaktív formában 6 állomáson.

Egy-egy pihenőponton megismerhetjük és összehasonlíthatjuk a Mura-folyóban élő halfajokat valós méretben, ha szerencsénk van egy-egy horgász - élőben is meg tudja mutatni a táblán ábrázolt fajokat.

Az árterek jellemző erdőtípusairól és a különleges körülményekhez alkalmazkodott növényekről tájékozódhatunk, a folyó menti pagony bebarangolása során megkereshetjük a táblákon bemutatott fajokat. Ha elég nyitott szemmel járunk számos hód nyomát is felfedezhetjük, csakúgy a rágásnyomait, mint a jellegzetes lábnyomát.

A folyó partjához közelebb sétálva a Mura tájátalakító hatásairól olvashatunk, a partjára érve egy kavicszátonyt fedezhetünk fel, ahol számos faj lel otthonra, mint például a kis lile, billegető és erdei cankó, a vízben küllők, német és magyar bucó találja meg a szaporodásához szükséges feltételeket.

A tanösvény táblák a Mura-folyó töltésén kerültek felállításra, így könnyen bejárható gyalog és kerékpárral is.

Tartomány:Zala
Cím:Molnári
GPS: 46° 23′ 6.60012″, 16° 49′ 53.22108″

Még nem érkezett hozzászólás!