» Magyarország

» Magyarország » Pest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A medveotthon nehéz sorsú mackótat fogad be, hogy "állathoz méltó" körülményeket biztosítsanak nekik, azaz szabadnak érezhessék magukat.

A medveotthon 1998 végén nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelyeként, ahol 39 mentett barnamedve élhet 3,5 hektárnyi területen. 

A medveotthonba a medvék többsége más állatkertekből érkezett, vagy olyan helyekről, ahol méltatlan körülmények között tartották őket.

A napi fejadag 7-8 kiló hús, gyümölcs és sütemény. Mivel a medve született édesszájú, különösen kedveli a csokoládét és a kekszet. 

A menhely évi 175 ezer látogatót fogad, a belépő is az állatok ellátását szolgálja. 

Cirkuszi oroszlánok Veresegyházon találtak otthonra

2019 nyarán a Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok. A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehették birtokba. Az állatok egy román vándorcirkusz "fellépői" voltak és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. Az állatokat vasárnap szállították át új lakóhelyükre. A nagymacska-kifutó külső része 1700 négyzetméteres, a belső 200. A kéthónapos kölyköket elkülönítve nevelik egy gondozó segítségével, a nagyközönség péntektől találkozhat a Veresegyházi Medveotthon új lakóival.

Megszűnt a medvék mézzel etetése

Eddig a látogatók mézzel etették a Medveotthon lakóit, de az állatok cukorsokkot kaptak.

A koronavírus-járvány utáni újranyitástól nem lehet a továbbiakban mézzel etetni a medvéket a Veresegyházi Medveotthonban 

A park népszerű a látogatók körében is, részben épp azért, mert a medvéket hosszú fakanalakon a bejáratnál osztogatott mézzel lehetett etetni. Ez a lehetőség szűnt most meg, illetve alakult át egészségesebbé.

„Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki. Ami a több hónapos látogatóstoppal minden macinál normalizálódott, és közös döntést követően nem a mézre, hanem az egészségesebb gyümölcsökre szeretnénk átszoktatni a macikat” – tudatta a Medveotthon.

A látogatók így 300-500-600 forintért vásárolhatnak zöldség-gyümölcs poharakat az etetéshez.

Tartomány:Pest
Település:Veresegyház
Cím:Veresegyház, Patak u. 50/a.
GPS: 47° 37′ 56.49636″, 19° 15′ 30.25224″
Honlap: http://www.medveotthon.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!