» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

La Pelosa Szardínia egyik legszebb strandja: sokak szerint olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó és türkiz víznek, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandnak tűnik.

La Pelosa egyébként a szemközti szigeten lévő 17. századi torony neve, amely egykor börtönként funkcionált. A környék megélhetését a 20. századig a tonhalhalászat biztosította. A Stintinóban található Tonhal Múzeumban mindent megtudhatunk a tonhalakról, a kikötőben pedig minden nyáron megrendezik a tonhalak ünnepét, a sagra del tonnót.

A kontinens egyik legszebb tengerpartján csak belépőjegy ellenében lehet fürödni. Így próbálják meg távol tartani a tömeget. A sziget észak-nyugati csücskében található gyönyörű, fehér homokos tengerparti szakasz ugyanis nyaranta folyamatosan túlzsúfolt.

A nyári hónapokban a nyaralóknak 3,50 eurós belépődíjat kell fizetniük. Gyermekek tizenkét éves korig ingyenesek a strandra.

Mivel környezeti hatástanulmányok bebizonyították, hogy a strandolók magas létszáma erősen megterheli La Pelosa élővilágát, a közeli település, Stintino polgármestere úgy döntött, hogy a belépődíjon felül létszámstopot is elrendel a strandon: naponta maximum 1500 fő tartózkodhat a területen. A jegyek árából próbálják majd karbantartani a strandot és óvni a környezetét.

Nem ezek azonban az első szigorítások La Pelosán, korábban például már megtiltották a fürdőzőknek, hogy a strandlepedőt és a táskákat levigyék a partra, nehogy véletlenül vagy szándékosan lopjanak a fehér homokból. A kagylók és a homok lopásáért pedig akár 3000 euróra is megbüntethetik az embert.

Tartomány:Sardegna
Cím:La Pelosa, Stintino
GPS: 40° 57′ 54.13932″, 8° 12′ 35.073″