» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A bécsi Múzeumi Negyed legtöbbet látogatott intézményében, Leopold Múzeumban található a modern osztrák művészet legjelentősebb gyűjteménye: több mint 6000 kiállítási tárgy csodálható meg az egykori udvari lóistálló termeiben. Schiele, Klimt, Kokoschka műveit feltétlenül látni kell!

A szenvedélyes gyűjtő házaspár Rudolf és Elisabeth Leopold a becslések szerint 575 millió euró értékű műkincset halmozott fel és adományozott 1994-ben a múzeumnak. Ennek köszönhetően létrejöhetett egy állandó kiállítás a XIX. És a XX. Század festészetéből.

Gustav Klimt remekművei, a világ legnagyobb Egon Schiele gyűjteménye és Oskar Kokoschka főbb művei nyújtanak fantasztikus betekintést a 20. századi osztrák művészetbe.

Rudolf és Elisabeth Leopold egykori magán műgyűjteményéből jött létre 2001-ben a Leopold Múzeum, a Bécsi Múzeum Negyed (MQ) azóta leglátogatottabb háza. A hatalmas, 24 méter magas fehér kocka negyedik emeleten található panorámaablakából csodálatos kilátás nyílik a császári palotára és a bécsi belváros háztetőire.

A múzeum fénypontjai közé tartozik a világ legnagyobb Egon Schiele gyűjteménye: 44 olajfestmény és 180 rajz látható, köztük Schiele főbb alkotásai: "A kardinális és apáca", "Naplemente", "Önarckép lampionvirággal", "A halott város", "Fekvő nő", "Házsor" - remekművek a művész szinte valamennyi alkotói korszakából.

A Leopold Múzeumban láthatók a szecesszió megalapítójának, Gustav Klimtnek a legjelentősebb művei, mint pl. a nagyméretű "Halál és élet", az "Attersee", vagy a "Csendes tó".

Az expresszionista Schiele művei mellett a Leopold Múzeum a Bécsi Szecesszió központjaként is hírnevet szerzett magának. Egyetlen más múzeum sem nyújt átfogóbb keresztmetszetet a Bécsi Szecesszió kiemelkedő munkáiból. A századforduló bécsi kézműipara egyedülálló egységet alkot a festmények, grafikák és szobrok bemutatásával. A Bécsi Műhely számára, Kolo Moser és Josef Hoffmann tervei alapján készült műtárgyak a századforduló bécsi művészetének időtlen eleganciájáról tesznek tanúbizonyságot. A "Bécs 1900" című kiállítás izgalmas körsétán mutatja be az időrendben és tematikusan tagolt termeket. Átfogó képet nyújt a szecessziótól - bemutatva annak festészetét, grafikáit és iparművészetét - egészen az expresszionizmusig. Megtekinthetők Gustav Klimt, Kolo Moser, Josef Hoffmann, Otto Wagner, Adolf Loos, Richard Gerstl, Egon Schiele, Oskar Kokoschka és sok más művész alkotásai. Sigmund Freud és számos íróember művének szövegrészlete is rávilágít ezen elbűvölő korszak világára.

Megközelítés: U2 Museumsquartier, U3 Volkstheater.

Belépő 2021-ben: 14 euró/felnőtt, 10 euró/gyerek 7 éves kortól. Családi jegy 28 euró (2 felnőtt + max. 3 gyerek 19 év alatt) vagy 17 euró (1 felnőtt + max. 2 gyerek 19 év alatt)

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1070 Wien, Museumsplatz 1
GPS: 48° 12′ 8.92915″, 16° 21′ 32.5827″
Honlap: http://www.leopoldmuseum.org

Még nem érkezett hozzászólás!