» Franciaország

» Franciaország » Grand Est


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Párizstól és a német határtól egyaránt 200 kilométerre, Lotaringia szívében található, 17 ezer lakosú történelmi település óvárosa az egyik legjelentősebb épen maradt reneszánsz stílusú városrész Franciaországban.


Renaissances Utcaművészeti- és cirkuszfesztivál. A fesztivál a helyszínéről kapta a Renaissances elnevezést. A 16. században épült lakóházak szobrokkal díszített homlokzatai és pillérei, az utcára kinyúló vízköpők és a késői gótika jegyeivel gazdagon díszített főtéri Szent István templom valóságos szabadtéri színpadi díszletként szolgálhat az előadásokhoz.

A minden év július első hétvégéjén megrendezett találkozó igazi népünnepély: mára Franciaország egyik legjelentősebb progresszív utcaművészeti fesztiválja lett. A zenészek (fanfárosoktól DJ-kig), a kézművesek, játszóházak, kirakodóvásár, a helyi finomságokat kínáló piac mellett a mozgásra és főként az akrobaták munkájára épülő, történetmesélő új cirkuszi irányzat jeles képviselőié a főszerep.

A Renaissances fesztiválon látható előadások majd mindegyike ingyenes.

Időpont: 2019. július 5-7.

Ribizlilekvár. A "francia kaviár"-nak is nevezett mag nélküli ribizlidzsem már 1344 óta Bar-le-Duc vidékének konyhaművészeti specialitása.Tartomány:Grand Est
Cím:Bar-le-Duc
GPS: 48° 46′ 20.7075″, 5° 9′ 6.70532″
Honlap: https://www.festivalrenaissances.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward