A világ jövője Velencében

2014. november 3.

print

A világ jövője Velencében

A világ jövője a 2015-ös Velencei Biennále témája. All the World's Futures címmel rendezik meg az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálét 2015. május 9. és november 22. között.A világ jövője a 2015-ös Velencei Biennále témája. All the World's Futures címmel rendezik meg az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálét 2015. május 9. és november 22. között.

 


Paolo Baratta, a Biennále elnöke és Okwui Enwezor, a jövő évi kiállítás kurátora 53 részt vevő nemzet képviselői előtt jelentette be Velencében a 2015-ös seregszemle témáját - közölte az MTI-vel a Velencei Biennále.

 


Arsenale


A kurátori koncepció kiemeli, hogy a mai világ törésvonalainak eredete a múltban gyökerezik. Az utóbbi két évszázadban végbement radikális változások új, vonzó nézőpontokat tártak fel a képzőművészek, írók, filmesek, előadóművészek és zenészek számára, a Biennále ezért friss megközelítésben kívánja vizsgálni a művészek és az őket körülvevő, aktuális valóság viszonyát - hangsúlyozta Okwui Envezor.

 


Velencei Biennále 2012-ben


A nigériai származású kurátor koncepciója szerint a velencei Giardini kertben és az Arsenale egykori hajóépítő csarnokaiban megrendezett nemzetközi kiállítás a Vitalitás: az epikus időtartamról, A rendetlenség kertje és A tőke: egy élő olvasat című "filtereken" keresztül tekinti át a megközelítések sokaságát.

 


Arsenale Canaletto képén 1732-ben


Paolo Baratta sikeresnek nevezte azt a 15 éve bevezetett modellt, amelyben a megmarad a nemzeti pavilonok önállóságát, ugyanakkor minden évben egy neves nemzetközi szakembert kérnek fel kurátornak, aki egységes koncepciót alkot az adott évi seregszemlének.


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play