Tél Trentinoban

2010. október 8.

print

Tél Trentinoban

A Dél-Alpok legjelentősebb sípálya rendszere található a Brenta Dolomitok között.





A Dél-Alpok legjelentősebb sípálya rendszere található a Brenta Dolomitok között, ahol mindig kiváló állapotban lévő, minden nehézségi szintű pályát kiszolgáló modern, gyors és kényelmes sífelvonó rendszer működik, és a lesiklás, sífutás, snowboard, alpesi síelés, hótalpas túra is biztosított. Ráadásul teljesen „hóbiztos”, tekintve, hogy az olasz Alpokban itt esik a legtöbb hó, harminc hegy van 3000 méter felett és ha ez nem lenne elég, folyamatos hóágyúzást biztosítanak a pályák 95 százalékán .



Trentino észak-keleti részén található a világ legnagyobb sírégiója, a „Hóbolygóként” is emlegetett Dolomiti Superski, ahol akár napokon keresztül is el lehet síelni egyetlen bérlettel az 1200 kilométeres összefüggő területen. A 2010-2011-es szezon újdonsága, hogy a Magyarországhoz legközelebb eső Folgaria-Lavarone területen három új sífelvonót avatnak, illetve Peio-ban egy egyedülálló 100 fős kapacitású liftet, mely 3000 méterig közlekedik.

A családokra való odafigyelést mutatja, hogy a gyermekek számára 8 éves korig ingyenes a síbérlet, 8 és 14 között pedig 30 százalékos kedvezményt lehet igénybe venni. Tavaly pedig bevezették a „Freestyle napot” ami kimondottan a junior (12-20 éves) korosztálynak szól, akik a snowboardozás tanulásához ingyen kapnak felszerelést.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play