CioccolaTo - Csokoládéfesztivál Torinóban

2012. március 4.

print MTI

CioccolaTo - Csokoládéfesztivál Torinóban

Hatezer csokifajta mutatkozik be a csokoládé olaszországi fővárosának tartott Torinóban a hétvégén nyílt csokoládéfesztiválon, élükön a helyi specialitásnak tartott gianduiottóval.

Március 11-ig várja a látogatókat a CioccolaTo, a Torinóban már 9. alkalommal megrendezett csokoládékiállítás és -vásár.

A fesztivál szervezői a tavalyi siker megismétlését várják, amikor félmillió látogató volt kíváncsi a csokoládét ünneplő programokra. Az olasz és külföldi gyártók hagyományos és új termékeinek bemutatása mellett a CioccolaTo szakértői előadásokkal és főleg kóstolókkal várja az édesség szerelmeseit.

Március 8-án a Csokoládé és a nők viszonyára derül fény, Csokoládé Web 2.0 címmel gasztrobloggerek osztják meg a közönséggel csokis receptjeiket, csokoládétanfolyamot tartanak felnőtteknek és gyerekeknek. A fesztivál részét képzi az International Chocolate Awards verseny díjainak kiosztása is; a nyertesek képviselik az olasz csokoládét a Londonban ősszel esedékes nemzetközi csokoládéversenyen.

A CioccolaTo főszereplője idén is a Piemonte egyik történelmi és kulturális jelképének számító gianduiotto. A torinói csoki egész Olaszországban ismert csomagolópapírja került a fesztivál plakátjára is.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play