Művészeti vaporetto Velencében

2012. június 11.

print

Művészeti vaporetto Velencében

Új vaporetto-járattal bővült Velence idegenforgalmi kínálata: a művészeti hajó a lagúnák városának kulturális nevezetességeinél áll meg.

Új vaporetto-járattal bővült Velence idegenforgalmi kínálata: a művészeti hajó a lagúnák városának kulturális nevezetességeinél áll meg.

 


A vörös színű hajójárat a Vaporetto dell'Arte - a művészet vaporettója nevet kapta. A Santa Lucia vasútállomástól indul és a Canal Grandén halad végig egészen San Giorgio szigetéig. A hajó kizárólag a velencei múzeumoknál és más művészeti nevezetességeknél áll meg. Az állomások között a hajó utasai több nyelvű multimediális vezetést kapnak a város művészettörténetéről.

 


Június 15-ig a művészeti vaporetto reggel kilenc órától este nyolcig félóránként indul, azt követően minden órában. A menetjegy egy teljes napra huszonnégy euróba kerül, hat-tizenkét év közötti gyerekeknek tizenöt euró. Az utasok akármelyik állomáson fel- és leszállhatnak, a vaporetto jegye további kedvezményt ad a múzeumokba és más műemlékekbe való belépéshez, ráadásul sorban állás nélkül.

 


A Velencei Biennále napjaiban a vaporetto egészen a kiállítási területig, a Giardini-Arsenale állomásig halad. Az új hajójárat a velencei önkormányzat kezdeményezésére indult "az igényesebb turisták" számára - írta az olasz sajtó. A Vaporetto dell'Arté azt a célt szolgálja, hogy a városban évente megforduló huszonnégymillió turista minél több napot töltsön itt. A számítások szerint minden művészeti vaporettóra legalább tizenöt utas kell, hogy fenn tudják tartani az új járat évi egymillió eurós költségét.

(MTI)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play