Akciós árak az olasz strandokon

2012. július 18.

print

Akciós árak az olasz strandokon

Akciós árral csalogatják az olasz strandok a gazdasági válságban takarékoskodni akaró nyaralókat.

Akciós árral csalogatják az olasz strandok a gazdasági válságban takarékoskodni akaró nyaralókat.

Az egyik leghíresebb olasz strandon, a Neptun fürdőn, amely 1864-től üzemel a toszkánai Viareggio tengerpartján, a vízhez legközelebbi sorban egy napernyő és két napozóágy napi huszonöt euróba kerül. Genova strandjain tizenöt euróba, az olasz csizma orrán levő Cosenzában csak napi két és fél eurót kérnek ugyanezért a strandokon – írta az olasz sajtó.

 


Viareggio
 

A lapok hozzátették, hogy mivel nem mehet mindenki Cosenzáig, az olaszok egyre inkább lemondanak a fizetős strandok kényelméről, a strandok pedig kedvezményekkel igyekeznek visszacsalogatni vendégeiket.

Van strand, amely vasárnap ingyenes belépést kínál, olcsóbb jegyet a családoknak vagy "fizess két napernyőt, hármat kapsz" akcióval próbálja megtartani a nyaralókat.

 


Máshol bevezették a részletre történő fizetést vagy ingyenes angolórát kínálnak a náluk napozóknak, szabad internethasználatot, ingyen aperitifet.

Az olasz újságok hangsúlyozták, hogy az itáliai strandok kilencszáz kilométer hosszú tengerpartot fednek le és közel háromszáz ezer embernek adnak munkát, akiknek többsége csak a nyári idényben dolgozik.

 (MTI)
 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play