Kiszámíthatatlan Pompej nyitvatartása

2012. július 27.

print

Kiszámíthatatlan Pompej nyitvatartása

A Pompejiben dolgozó őrök folyamatos sztrájkja miatt július 13. óta Pompej a nyitvatartása kiszámíthatatlanná vált.





A Pompejiben dolgozó őrök folyamatos sztrájkja miatt július 13. óta Pompej a nyitvatartása kiszámíthatatlanná vált. Ráadásul a régészeti területen korábban látogatható közel negyven ókori domus épületéből jelenleg csak négy látogatható.

Hiába az Európai Uniótól kapott százötmillió eurós segély, Pompeji ókori romjait egyelőre nem sikerült megmenteni a pusztulástól - jelentette az olasz sajtó.

Az sem biztos, hogy olaszok és a világ minden részéből érkezett külföldi látogatók egyáltalán be tudnak jutni a Nápoly melletti régészeti ásatás területére, mivel a Pompejiben dolgozó őrök folyamatos sztrájkja miatt július 13. óta még a nyitva tartás is kiszámíthatatlanná vált - számoltak be az olasz lapok az 1997 óta a világörökség részét képző ókori város helyzetéről.

 


A tudósítások szerint a régészeti területen korábban látogatható közel negyven ókori domus épületéből jelenleg csak négy látogatható. Az útikönyvekben ajánlott Vettiusok háza tizenhárom év óta zárva van. A Pompeji jelképeként ismert Cave canem! (Óvakodj a kutyától!) feliratú mozaik teljesen olvashatatlanná vált. A 730 ezer négyzetméteres ásatásra kijelölt 138 őrből jó esetben kettő-három látható.

Az évente hárommillió látogatót vonzó Pompeji az idén kapott anyagi segítséget az Európai Uniótól, miután 2010 óta több épület fala leomlott a hiányos karbantartás miatt.

(MTI)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play