Cséplőbúcsú Rohoncon

2013. augusztus 12.

print

Cséplőbúcsú Rohoncon

Újra csatasorba állnak a régi cséplőgépek, oldtimer traktorok, bevetésre indulnak a gőzgépek! A hétvégi rohonci/Rechnitz rendezvényen több helyszínt alakítanak ki, ahol működés közben is megcsodálhatók az öreg masinák agusztus 18-ig.

Újra csatasorba állnak a régi cséplőgépek, oldtimer traktorok, bevetésre indulnak a gőzgépek! A hétvégi rohonci/Rechnitz cséplőbúcsún (Dreschfestdreschkirtag) több helyszínt alakítanak ki, ahol működés közben  is megcsodálhatók az öreg masinák agusztus 18-ig.

A rendezvényen részt vesz az ORF Burgenland is a közkedvelt Sommerfest műsorával. Vasárnap pedig reggeli Frühschoppen rendezvényre hív az ORF.

A gabonaföldön úgy aratnak, ahogyan azt száz esztendeje tették. Felvonul számos veterán mezőgazdasági gép: arató-, nyíró- és kalászkötőgép, Claas Junior arató-cséplőgép, Epple Mobil, Claas Lexion, Claas SF önműködő cséplőgép...

A cséplőhelyen mi más is lehetne, mint csak cséplőgépek, de abból mindjárt húsz! Láthatjuk, milyen volt a cséplés gőzgéppel, mit kellett csinálni egy cséphadaróval, hogyan zajlott a szalmapréselés.

A szántóföldön a lovasfogatokon kívül feltűnik az 1920-as évek legendás traktora, a Lanz Bulldog. A vele való szántás a téma iránt érdeklődő magyaroknak igazi ínyencfalatnak számít, hiszen nálunk csak két példány található meg épségben. A réten megnézhetjük, hogy zajlott a múltban a szénakaszálás, vagy hogyan forgatták a szénát.

A mezőn felsorakoznak az oldtimer traktorok, automobilok, motorok... Kinyit Nagyi varrodája és Nagyi mosodája, kicsik és nagyok ismerkedhetnek a régi kézműves technikákkal.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play