Megszületett a monacói trónörökös!

2014. december 10.

print

Megszületett a monacói trónörökös!

December 10-én, délután megszületett a monacói trónörökös. Ikreknek, egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet Charlene hercegnő, II. Albert monacói herceg 36 éves felesége.

December 10-én, délután megszületett a monacói trónörökös. Ikreknek, egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet Charlene hercegnő, II. Albert monacói herceg 36 éves felesége. 

A közlemény szerint az ikrek két perc különbséggel jöttek világra: elsőként Gabriella Thérése Marie, majd rögtön utána Jacques Honoré Rainier a Princesse Grace de Monaco kórházban. Ők és édesanyjuk, Charléne is jól van.

 


Hivatalos címük:

"Jacques, Honoré, Rainier herceg, trónörökösi minősítésben, a Péronne-i szerződés (1641) értelmében a Baux-i márki címet is megkapta. (Provenceban)"

"Gabriella, Thérése, Marie hercegnő, második az öröklési sorban, a Carladés grófnője címet viseli (Auvergne-ben)"

Fiúként Jacques élvez elsőbbséget a trónöröklésben. "Ikerfiúk esetében az lesz a trónörökös, aki először jön világra. Különnemű ikreknél a fiú örököl. Ha ikerlányok születnek, és utánuk kisfiúval is bővül majd a család, akkor utóbbi követhet a trónon" - mondta korábban II. Albert.

 


Az 56 éves herceg két, házasságon kívül született gyermeke, akiket magáénak ismert el, nem részei a trónöröklési rangsornak, mivel nem számítanak törvényes utódnak. Az ikrek megszületése előtt a herceg Caroline nevű nővére és annak 30 éves fia, Andrea Casiraghi állt a trónöröklési sorrendben az első és második helyen a Monacói Hercegségben. A monacói uralkodó és Charlene Wittstock volt dél-afrikai úszó olimpikon 2011 júliusában házasodott össze.

A 13. században alapított monacói uralkodóházban ez az első ikerszülés. Az európai monarchiák történetében pedig ez az első alkalom, hogy az elsőszülött gyerekek ikrek.

Az ikrek tiszteletére a harangok és hajókürtök 15 percen keresztül szóltak, amint az este leszállt díszőrség két ágyúból 42 ágyúlövést adott le. Az eredeti hagyományt - lányok 21, a fiúk 101 ágyúlövést kapnak - Albert herceg kérésére változtatták meg, így most mindkét baba tiszteletére 21 lövést adtak le.

 


Albert herceg 2014. december 10-én, három órakor megérkezik a kórházhoz


A babákat január 7-én mutatják be a nyilvánosságnak. Monaco lakosságát felkérték, hogy a hercegi pár ikreinek bemutatásáig öltöztesse piros-fehér zászlódíszbe a miniállam épületeit. A szülők a hercegi palota erkélyéről fogják megmutatni az alattvalóknak az uralkodóházban a hercegség 13. századi alapítása óta született első ikerpárt. Erre a nagszabású eseményre a hercegség összes lakosát meghívták, ezért munkaszüneti napot rendeltek el január 7-re.

A 37 ezer lakosú városállam népe január 7-éig beírhatja jókívánságait a gratulációk könyvébe. Az uralkodóház azt kérte a gratulálóktól, hogy ajándékok helyett inkább jótékony célra fordítható adományokkal kedveskedjenek.

 


2014 november 19-én a hercegi pár, II. Albert herceg és Charlene hercegnő a palota erkélyén, Monaco nemzeti ünnepén


Princess Grace (Grace Hercegnő) kórház bejárata, ahol Charlene hercegnő 2014. december 10-én ikrekenek adott életet


Tévés stábok várják a hivatalos bejelentést 2014. december 10-én a Princess Grace (Grace Hercegnő) kórház bejárata előtt


A monacoi őrség 42 díszlövése az ikrek tiszteletére, 2014. december 10-én

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play