A kolostorkertek éjszakái Ausztriában

2015. július 27.

print

A kolostorkertek éjszakái Ausztriában

Júliusban és augusztusban holdfényben is megcsodálható több kolostor kertje Ausztriában. A két nyári hónap teliholdas éjszakáin programokkal várják a látogatókat.

A Villach melletti Wernbergben július 31-én és augusztus 29-én Kolostori gasztronómia a kertből és a kertben címmel várja az érdeklődőket. A látogatók körbejárhatják a gyógynövénykertet a Mária-nővérek vezetésével, akik erdők-mezők füstölésre alkalmas növényeit gyűjtik össze, és bemutatják használatukat.

A St. Lambrecht bencés apátság kolostorkerti éjszakája augusztus 14-én lesz. A program az Altofen zenekar koncertjével kezdődik, majd a KlariMoniMusi trió előadásával folytatódik. Roland Girtler bécsi szociológus Asztali örömök címmel vezet be az evés-ivás életszimbolikájába. A gyerekeket külön program várja. Az estet helyi specialitások kóstolója zárja.


Az altenburgi apátság is kulináris élvezeteket kínálva hív a kolostorkert éjszakájára július 31-én. Az érdeklődők gyógynövényekkel ismerkedhetnek a patikakertben, majd „a vallások kertjében” a kolostorkertek világával ismertetik meg a látogatókat.

Seitenstetten a Carpe noctem jelmondattal tartja meg a kolostorkertek éjszakáját. Július 31-én szaxofon-, vonós-, hárfa- és klarinétmuzsika várja a látogatókat a történelmi kolostorkertben. A naplemente és a telihold megjelenése között gyertyás-fáklyás pikniket tartanak a kertben.

A Paradicsomban mottóval rendezi meg a kolostorok éjszakáját a zwettli apátság. Középkori zenével várják a teliholdat július 31-én.

Augusztus 29-én a gerasi apátságban Benedikt Felsinger O.Praem. tart vezetést a gyógynövények kertjében, bemutatva különlegességeit, majd agapéval zárják a látogatást.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play