Stájerországban hatalmas élmények várják a pálya apró ördögeit

2017. január 4.

print Steiermark Tourismus

Stájerországban hatalmas élmények várják a pálya apró ördögeit

Az előttünk álló téli szezonban a Stájerország a gyermekekre és a családokra helyezi a hangsúlyt. A régió ideális feltételekkel fogadja a családokat egy felejthetetlen havas üdüléshez: szállások széles választéka, élménydús lesiklópályák remek szórakozási lehetőségekkel a kicsinyek számára, megfizethető síbérlet-ajánlatokkal.

Stájer CsaládiSíFesztivál


A 37 sí- és sífutórégióban megrendezésre kerülő Stájer CsaládiSíFesztivál 2016. december 17-én indul „Sílécre, gyermekek, rajt…” mottóval és egyértelműen jelzi a gyermekeknek és szüleiknek az új síszezon kezdetét. A Schladming-Dachstein, Ausseerland–Salzkammergut és Murtal régiókban, Magas-Stájerországban és Kelet-Stájerországban tartott fesztivál középpontjában a biztonságos, vendégszerető és kedvező árú családi síelés áll.

Gyermekbarát módon kialakított élmény-síhegyek a Schladming-Dachstein régióban


A Ramsau am Dachstein-ben létrehozott nyolc ,,Kalis élménypályán" a gyermekek játékos formában kapnak bevezetést a sízésbe. A Pruggernben található Galsterbergen, a gall sífaluban megismerkedhetnek Galsterixszel, Bottelixszel, a gallokkal, a rómaikkal és a vaddisznókkal. A Stoderzinkenben található gyermek-hóvidék napos fekvéssel, jó átláthatósággal és természetes hóbiztossággal büszkélkedhet. A Fageralmon a pálya ifjú titánjai három gyerek-sípályát fedezhetnek fel: a ,,Vikingek útját", ,,A Fagerwaldi erdő állatait" és az ,,lndiánok ösvényét". Ausztria első gyermek-síhintája és leghosszabb szállítószalagja, a 176 méter hosszú ,,Krispini-Express" dobbantja meg a gyermekek és felnőttek szívét Riesneralmon. A Planneralm 100 %-ig természetes havat, valamint egy izgalmas boszorkány- és varázserdőt kínál a legfiatalabb sívendégeknek.

 

A 2016-17-es téli szezon újdonság, hogy a Schladming-Dachstein régió csatlakozott a Ski amadé Minis Week gyermekhét akcióhoz. Ez a kezdeményezés jutányos áron enged betekintést a sísportba a gyermekek részére hat éves korig. 2017. január 7. és 21. között összesen 100 euró gyermekekként hat éjszaka a szülőkkel egy szobában, a 6 napos gyermek-síbérlet, a gyermek-sítanfolyam (vagy síiskolától függően ötször fél nap vagy három teljes nap) és a gyermek-síkölcsönzés.

 

Gyerekbirodalom a Planai-on


A Planai-Hochwurzen Felvonótársaság nagy hangsúlyt fektet az átfogó gyermek- és családi ajánlatokra: a Planai síterepen például kezdetét vette egy kifejezetten a gyermekek számára megálmodott élménybirodalom kiépítése a Weitmoos/Märchenwiese területen. Két síiskola bevonásával külön területeket alakítanak ki a kezdőknek, a haladóknak és a profiknak.

 

Funslope lejtő a Hauser Kaiblingon


Az új funslope a Hauser Kaiblingon ideális feltételeket kínál a kezdőknek és a profiknak egyaránt, akik egy kis változatosságra vágynak a sípályákon történő síelés után. A 700 méter hosszú pályán a hóparkokból és a freestyle-ból ismert elemek, meredek kanyarok, hullámpályák és kis ugratók váltogatják egymást. A kínálatot egy hóalagút és egy óriáscsiga teszi teljessé.

Teljes hóbiztonság Ramsauban


A Ramsau régióban összesen 700 000 eurót fektettek be a hóágyúrendszer kiépítésébe, hogy a Kali élménypályákon, a meseúton, a természetes szánkópályán és a Kali birodalomban növeljék a hóbiztonságot. Emellett tovább javították a sífutópálya-hálózatot és a hozzá kapcsolódó hóágyúrendszert, amely a tárolóból származó havat hivatott kiegészíteni. Az idei szezonra összesen mintegy 30 000 köbméter hóval számolnak az elmúlt télről (snowfarming).

 

 

Nocky Télidő a Turracher Höhén


A Turracher Höhén a 2016/2017-es téli szezontól várja a gyermekeket a „Nocky Télidő” akadálypálya. A téli élményrészleget kifejezetten azon gyermekek számára alakították ki, akik már biztosan állnak a síléceken. Nocky és barátai természetesen itt is elmaradhatatlan kísérői a téli kalandoknak.

 

Felső-stájerország családias pályái


A Felső-Stájerországba érkező családokat az elrugaszkodott árak és túlzsúfolt pályák helyett igazi téli szórakozás várja. Präbichl, Stuhleck, Brunnalm-Hohe Veitsch, Mariazell-i Bürgeralpe, Niederalpl vagy a Turnau-i Schwabenbergarena pályái kicsinek és a nagyoknak nyugodt környezetben biztosítanak feledhetetlen, síléceken szerzett élményeket. Miközben a sífutók a romantikus hangulatú Krumpenloipe-n falják a kilométereket, a legkisebbeket is számtalan játékos, vidám program várja, hogy megismerkedhessenek a csúszás élményével.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play