Hatalmas lángokkal égett le Európa legmagasabban fekvő motormúzeuma

2021. január 18.

print Hetedhétország.hu

Hatalmas lángokkal égett le Európa legmagasabban fekvő motormúzeuma

Veterán motorok lettek oda Európa legmagasabban fekvő motormúzeumában, az ötztali Hochgurglban hétfő reggel keletkezett tűzben.

"A veterán motorkerékpárokkal rendelkező múzeum valószínűleg teljesen odaveszett"

- mondta Matthias Klotz tűzoltóparancsnok. A tűzoltóság szerencsére meg tudta akadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a felvonóra és a szomszédos étterembe.

A tűzoltóságot a riasztók automatikusan és a 2200 méteres magasságban található múzeum üzemeltetője is értesítette a tűzről. "Amikor a tűzoltóság megérkezett, az álmennyezet már égett, és néhány percen belül az egész múzeum lángolt" - mondta Matthias Klotz, a gurgli önkéntes tűzoltóság parancsnoka.

 

A tűzoltóságnak sikerült megakadályoznia, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos étterembe és a Kirchenkarbahn völgyállomására. A tűzoltók az oltóvíz-kapacitás növelése érdekében felhasználták a hókészítő rendszert is. Az utóoltási munkálatokra délelőtt került sor.

A tűz kitörésekor két ember tartózkodott az épületben, de a tűzjelző rendszer felébresztette őket, és el tudtak menekülni. A tűz oka egyelőre nem tisztázott, egy tűzvédelmi nyomozó aznap reggel megkezdte a munkát.

A Timmelsjoch hágón található Top Mountain Crosspoint motorkerékpár múzeumban mintegy 230 történelmi motorkerékpárt és néhány autót állítottak ki 3000 négyzetméteren. 15 éven át két testvér, Alban és Attila Scheiber a világ minden tájáról gyűjtött darabokat. A kár felbecsülhetetlen, minden odaveszett.


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play