Esemény

Megtartották Ischglben a legendás hószoborversenyt

A hószoborversenyen négy látványos, akár tíz méter magas téli sportvíziót csodálhatnak meg a látogatók.

Falka Napok Aggteleken: Fesztivál az ember és a nagyragadozók kapcsolatáról

Először rendeznek természetismereti fesztivált augusztus elején Aggteleken: a Falka Napok fókuszában a nagyragadozók és emberek együttélése áll.

Idén tapsot küldhetnek az újévi koncert hallgatói

A Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje a a koronavírus-járvány ellenére idén is megrendezésre kerül – közönség nélkül, akik azonban élő tapsot küldhetnek a Zeneegylet Aranytermébe a világ minden részéről.

Színes őszi programokkal várnak a nemzeti parkok és erdészetek

Ősszel is változatos programokkal várják a látogatókat a nemzeti parkok és az állami erdőgazdaságok.

Rémisztő alakok járkálnak az Alpokban

Sazburg tartomány egész területén háromkirályoknak öltözött gyerekek járnak énekelve házról házra január 6-a környékén. A prémálarcos vagy fából faragott maszkot viselő, bundakabátos vagy zubbonyos rémisztő perchtek pedig a telet kergetik.

Különleges betlehem áll a Vatikán karácsonyfája mellett

Idén Vatikán karácsonyfája a szlovéniai Kocevje ajándéka. A betlehem,  amelyet ötvenhat nagy méretű kerámia szobor alkotja, a középolasz Abruzzo tartományból érkezett.

Hang- és fényjáték lesz idén a hagyományos brüsszeli virágszőnyeg helyett

A koronavírus-járvány miatt idén hang- és fényjáték helyettesíti a hagyományos virágszőnyeget Brüsszel főterén, a Grand Place-on. A műsort a nagyobb közösségi internetes portálokon élőben közvetítik.

Látványosan kezdődik Fiumében február 1-jén az Európa Kulturális Fővárosa program

Február 1-jén 500 művész részvételével, 70 produkcióval 30 helyszínen nyitják meg a horvátországi Fiumében (Rijeka) az Európa Kulturális Fővárosa programot.

A járvány ellenére ragyognak az ország karácsonyfái - KÉPEK

A koronavírus-járvány miatt ugyan elmaradnak az adventi vásárok, de Magyarország városai díszkivilágítással és gyönyörúén feldíszített karácsonyfákkal megpróbálnak a rosssz hangulaton segíteni.

Játék, szerelem, bolondság Velencében

A Canal Grande csatornáján rendezett hajós felvonulással vette kezdetét az idei velencei karnevál, amely Játék, szerelem, bolondság címmel több százezer látogatót vár február 25-ig.

Idén a velencei karnevál még ingyenes

Az idei karnevál lesz az utolsó, amikor az egy napra érkező turisták ingyen juthatnak be a városközpontba.

Idén is lucfenyő Vatikán karácsonyfája

Felkapcsolták a vatikáni Szent Péter téri karácsonyfa fényeit és felavatták a betlehemet is.

Adventi készülődés a burgenlandi Esterházy-birtokokon

A magyar határhoz közeli, burgenlandi Esteházy-birtokok feljthetetlen előkarácsonyi hangulatot varázsolnak. Karácsonyi vásárok válogatott kézműves portékákkal, kulináris finomságok, adventi koncertek gondoskodnak az ünnepi hangulatról.

Különlegességek a 20 éves Mariazelli Adventen

A Mariazell-i advent 20. évfordulójára a város még ünnepibb díszbe öltözött. A levegőt mézeskalács illat járja át, amihez meghitt hangulat, a bazilika csodálatos látványa és a világon egyedülálló adventi naptár társul. 

Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

A pozsonyiak közös karácsonyfáján elhelyezett díszkivilágítás bekapcsolásával megnyílt péntek kora este a pozsonyi karácsonyi vásár.

Erre számíthat a az idei karácsonyi vásárokon Bécsben

A hagyományos helyszínek mellett falusi karácsonnyal, jurtával és vegán karácsonyi vásárral is készül az adventi időszakra az osztrák főváros. A messze földön híres Christkindlmarkt karácsonyfáján november 16-án ragyognak fel az ünnepi fények.

A Szemétfesztivál Bécsben igazi családi program

Újrahasznosított körhinta, teherautó-szimulátor és az Apollo kapszula pontos mása várja az érdeklődőket a bécsi Szemétfesztiválon, a Mistfesten. 

Imádják Bécsben a puhatestű ínyencségeket

Reneszánszát éli a csiga az osztrák fővárosban, amelynek már saját fesztiválja is van. A 2019. szeptember 29-ig tartó rendezvény során a legkülönbözőbb módokon elkészítve kóstolhatják meg az érdeklődők a puhatestű ínyencséget.

Nemsokára nyit Bécs leghíresebb karácsonyi vására

A leghíresebb és legnagyobb múltú, 600 évre visszanyúló hagyományokkal rendelkező karácsonyi rendezvény, a bécsi karácsonyi vásár csodálatos karácsonyi álomvilágot kínál gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Rupertikirtag: hatalmas vursli Salzburgban

Idén, szeptember 20-24. között 40. alkalommal rendezik meg Salzburg belvárosában a hagyományos Szent Rupert-napi búcsút vurslival, sörrel, kolbásszal, tradicionális termékek piacával, népi muzsikával és tánccal.

Elektromos járművek parádéja Bécsben

A világ leghosszabb, elektromos járművekből álló konvojával szeretne bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe a bécsi E-Mobilitási Parádé. 2019. szeptember 7-én több mint nyolcszáz elektromos meghajtású jármű köröz majd a Ringen.

Sárgabarack fesztivál Wachauban

Július közepén, az aratás derekán Spitz kisvárosa a Marille-t ünnepli. Idén a spitzi sárgabarackvásár, avagy hivatalos nevén a Wachauer Marillenkirtag július 19-21. között kerül megrendezésre.

A bécsi Duna-sziget Fesztivál idén a nőkre épít

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiváljára 1500 előadóval, 13 színpaddal és 600 órányi programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál programjában nagyobb szerepet kap a női nem.

Európa legnagyobb virágkiállítása Tullnban

A legfontosabb esemény a kertészek naptárában 2019-ben. 2019. augusztus 29-tól szeptember 2-ig tart a Tullni Nemzetközi Kertészeti Kiállítás Ausztriában, amelynek részeként megtekinthető Európa legnagyobb virágkiállítása.

Egy éjszaka a bécsi filharmonikusokkal

2019. június 20-án a Schönbrunni kastélypark párját ritkító szabadtéri koncertteremmé alakul át, ekkor tartják a Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjüket.

Egész nyáron programkavalkád a megújuló Pozsonyban

Pozsony a nyári turistaszezonra megszépül, a műemlék épületek visszanyerik eredeti arculatukat, a közterek élhetőbbek lesznek és a bőséges programkínálatból mindenki kedvére válogathat.

Randevú élő könyvekkel Bécsben

Az osztrák főváros tavaszi fesztiválja, a Wiener Festwochen keretében élő könyvekkel beszélgethetnek azok, akik kicsit más irodalmi élményre vágynak, mint az olvasás.

Bécsben 5 helyen nyílt húsvéti vásár

Több húsvéti vásárral és szezonális rendezvénnyel is várja az osztrák főváros a tavaszi hangulatra vágyókat. Hímes tojás hegyek, regionális finomságok és húsvéti csecsebecsék minden mennyiségben.

Milka Csokoládé Ünnep Bludenzben

A bludenzi csoki fesztivál Európa legnagyobb családi eseménye. Csokiimádóknak kihagyhatatlan program!

A legkülönlegesebb osztrák finomságokat kóstolhatja meg Bécsben

Három napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki 2019. május 10-12. között ellátogat Bécsbe, a Genuss-Festivalra.

Vízidisznókölykök és Földi malackodás a fővárosi állatkertben

A tavaszi szezonban a budapesti állatkertben számos állatkölyökkel várják a látogatókat, köztük a vízidisznóknak is utóduk született. A Földi malackodás elnevezésű programon a gondozók a földimalacokat különféle érdekességekre tanítják meg a közönség előtt.

Bicikliseké lesz a tér március végén Bécsben

Március 30-31-én tartják az Argus Bike Festivalt, Ausztria legnagyobb kerékpáros összejövetelét. A legújabb biciklis trendek, kerékpármodellek, kiegészítők, lélegzetelállító bemutatók és a város legjobb street foodja várja az érdeklődőket.

A diósgyőri vár az ország legnagyobb adventi koszorúja

Az ország "legnagyobb adventi koszorúja" lett a diósgyőri vár, amelynek a hetek múlásával mind a négy bástyáját mevilágítják - egy-egy gyertyát szimbolizálva.

A március 15-én kezdődik, majd húsvéti vásárral folytatódik a szezon Fraknóban és Kismartonban

A március 15-én magyar vezetésekkel kezdődik, majd húsvéti vásárral folytatódik a szezon Fraknó várában és kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban.

Szilveszterkor Bécs egyetlen nagy házibulivá változik át

A Szilveszteri Ösvényen mindenki megtalálja a számára legjobb partit: ahogy minden évben, idén is lesz osztrák pop, soul, jazz, funk és elektro, de aki keringővel köszöntené az új évet, az is jó helyen jár Bécsben.

Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban

Madrid ragyogását világhírű divattervezők, designerek, építészek által tervezett fényfüzérek biztosítják. Barcelonában 100 kilométernyi útszakaszt díszítenek egyebek mellett világító csillag, jégvirág és madár motívumok.     

Lélekmelegítően szép Magas-Stájerország advent idején

Magas-Stájerországban, ahol a hegyeket fehér hótakaró fedi, a zergék a csillogó hóban ugrándoznak, a bányászok advent idején Szent Barbarát ünneplik.

Bécs már karácsonyi lázban ég

A tavaszias időjárás ellenére az osztrák főváros gőzerővel készül a közelgő karácsonyi szezonra: a városháza előtt már áll a Christkindlmarkt karácsonyfája, a város különböző pontjain pedig egymás után öltenek alakot a karácsonyi vásárok. Bécsben idén összesen húsz vásárban merülhetnek alá az ünnep hangulatában az érdeklődők.

5G hálózaton netezhetnek a bécsi Christkindlmarkt látogatói

A Christkindlmarktnak is helyet adó Rathausplatzon tesztelik az új 5G technológiát Bécsben. A hálózatra bárki rácsatlakozhat, akinek LTE-s telefonja van. Az új technológia előnye, hogy a nagy számú felhasználó ellenére azok gyorsabban tudnak csatlakozni az internetre és stabilabb lesz a hálózat.

Városi magaslessel nyílt meg a Vörösmarty téri adventi vásár

Péntektől várja a látogatókat az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Az idei vásár újdonsága egy városi magasles, amelynek célja, hogy pár perce kiszakadva a városi zsúfoltságból lehetőség nyíljon magát a várost és az embereket is más perspektívából megvizsgálni.

Mindent ki lehet próbálni Bécsben a kutatás fesztiválján

Mindent ki lehet próbálni és mindent meg lehet kérdezni a Bécsi Kutatás Ünnepén, ahol mintegy negyven projekt mutatkozik be a nagyközönségnek 2018. szeptember 14-16. között. A város önvezető buszán is lehet majd utazni.

Graffitisek színezik ki Bécset

A Calle Libre street art fesztivál keretében az érdeklődők szeme előtt alakulnak gyönyörű képzőművészeti alkotásokká Bécs szürke tűzfalai 2018. augusztus 4. és 11. között. A CINCO mottóval megrendezett fesztivált ingyenes kísérőprogramok teszik teljessé.

Bécsben nyáron minden hónapra jut egy fesztivál

Sokan gazdag kulturális kínálata miatt szeretik az osztrák fővárost. Nem alaptalanul: a nyáron minden hónapra jut legalább egy fesztivál. Lesz zenei, tánc- és filmfesztivál, lehet bulizni kikötőben, foghíjtelken és a Duna partján. 

Macskás videók fesztiválja Bécsben

Egy estén át a világ leghíresebb bársonytalpai uralják a mozivásznat a bécsi MuseumsQuartier udvarán. A nagy macskás videónézésre, a Cat Video Festival Vienna-ra többszáz érdéklődőt várnak.

Ez a nyár a legjobb Pozsony felfedezésére

Ha még nem járt Pozsonyban, akkor épp ideje felfedezni. Ráadásul most nyáron izgalmas programok és érdekes kiállítások várják a látogatókat.  

arrow_upward